Hatomaten, Svensk anti-had robot

Spred kærligheden

En nyhed om at politiet, forsvaret og et universitet var gået sammen om at udvikle en robot, giver mentale billeder af Arnold Swarzenegger i Terminator. Eller måske ville man tænke på nogen af de underlige hunde-lignende automata, som Boston Dynamics har udviklet i senere år.

Sådan er tankerne når man lever i et normalt land, eller i hvert fald et mere normalt land. Men når man siger at landet hvor de udvikler robotter er Sverige, så ændres det mentale billede totalt til noget med et nærmest klovne-lignende ydre.

Köttbulla-Terminator

Svensk politi, Universitetet i Uppsala og det svenske forsvarsforskningsinstitut FOI har, med støtte fra den svenske innovationsmyndighed Vinnova, indgået et samarbejde om udvikling af “Hatomaten”, en robot hvis mål er at genkende og udrydde “nethad”.

Hatomaten er en del af et forskningsprojekt, hvis hovedformål er at undersøge mulighederne for at genkende hadefulde tekster på svensk med teknologi. Målet er, at disse teknologier kan bruges af for eksempel sociale medier platforme og nyhedsredaktioner.

Svenskerne går meget ind for bæredygtig energi. Så meget at de er ude på at få George Orwell til at vende sig så hurtigt rund i sin grav, at hele Nordeuropa kan forsynes med elektricitet når vi slutter en generator til ham.

Nethat er trusler, krænkelser og chikane af grupper eller personer i digitale miljøer. Hadefulde kommentarer kan spredes hurtigt i digitale omgivelser, og hadets intensitet eskalerer også hurtigere, når kommunikationen foregår fjernt og i mange tilfælde anonymt.

Og fordi nogen giver udtryk for en følelse eller, gud forbyde det, en holdning vi ikke kan lide, så skal alt overvåges og censureres af digitale partikommissærer.

“Et internet kendetegnet ved had gør meningsfuld kommunikation vanskelig og truer også det frie ord ved at skræmme enkeltpersoner til at tie”, siger Nazar Akrami, forsker ved Uppsala Universitet.

Når du kan sige hvad du vil, så er der ikke sand ytringsfrihed. Sikke en logisk udtalelse fra ærkesvenskeren Nazar Akrami.

Statslig censur fordi det frie marked er for langsomt

Der er i dag teknikker, der kan genkende hadebudskaber på engelsk. Det mangler på svensk og der er ikke noget økonomisk incitament til for eksempel store sociale medier platforme at udvikle sådan teknologi. Dette skyldes, at svensk er et lille sprog, og de teknikker, der skal udvikles, kræver, at store mængder data annoteres af eksperter.

– Ved at bede om hjælp fra dem, der udsættes for hadske kommentarer, håber vi at indsamle flere træningsdata og dermed udvikle bedre algoritmer, siger Johan Fernquist, forsker hos FOI.

Lige meget hvor skuffet, frustreret og gal jeg er over skiftende danske regeringer, så er jeg utrolig glad for at de i det mindste ikke ligger penge i at udvikle specifikt danske værktøjer til censur. Lars “skulle i en Løkke” Rasmussen bliver nærmest en tålelig leder til sammenligning, når hans regering bare gør ingenting, i stedet for aktivt at hjælpe sociale- og gammelmedier med at censurere holdninger der ikke passer dem.

Det skal dog ikke forstås som at det her gør mig glad for Løkke og kompagni; nok vil jeg hellere slås i maven end i familiejuvelerne, men optimalt så undgik man at blive slået.

Come with me if you want to live hate

Som Johan Fernquists citat siger, så søger de “hjælp fra dem, der udsættes for hadske kommentarer”.

DE, kære læser, kan være en del af det!

Vi udsættes hver dag for anti-hvid, anti-europæisk, anti-dansk propaganda, så hvorfor ikke lære “hatomaten” lidt om disse presserende emner indenfor internethad?

Gå ind på hatomaten.com og foder maskinen med eksempler på had. Lær den at genkende “Judeo-kristne værdier” som had, lær den at det ikke er i orden at sige at der ikke findes Svenskere, fortæl den at det er had når nogen siger “Nysvensk” eller “Nydansk”. Lær algoritmen at genkende det sande had, hadet mod os!

Det skal nok blive sorteret fra, men man kan håbe der er en praktikant der kan blive lidt rødkalket.

Efterlad et svar

6 Kommentarer på "Hatomaten, Svensk anti-had robot"

Informer om
avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest stemt
Oversætteren
Gæst
Oversætteren

Skræmmende..

Lord of the Frogs
Admin

Globohomo strikes again

Claus
Gæst
Claus

Gå ind på (((Aftonbladet))) og (((Dagens Nyheter))) og fodr den med løgnepressens eget opkast derfra.

Daniel
Gæst
Daniel

Og (((SvT))) og Expressen og alle de andre (((Bonnier)))medier

Morningstar
Gæst
Morningstar

Trolla den gärna men glöm inte använda VPN. Just in case.

Komponisten
Gæst
Komponisten
Lang kommentar. #rant #hatespeech #arrestme Sverige bliver snart bare en beskrivelse af et landområde hvor alt er ensrettet og simpelt, hvor alle mennesker er ens, alle bygninger er ens, alle holdninger er ens, hvor alle læser de samme “nyheder”, ser de samme tv-programmer, spiser den samme mad, drikker de samme drikkevarer, taler det samme simple sprog, hører den samme simple musik. Et område hvor alle bruger de samme internetsider, hvor alle læser de samme bøger, hvor alle arbejder for (((den samme “arbejdsgiver”))). Et område hvor materialisme dominerer sindet og beton- og glasbygninger, som hører til alle steder og ingen steder,… Læs mere »