Hjem / Verden / Schweizere bullycided til at stemme for en pose lort med ild i

Schweizere bullycided til at stemme for en pose lort med ild i

Schweiz har altid været et forbillede for politisk uafhængighed og et eksempel på en statskonstruktion, hvor folkeviljen mere eller mindre har mulighed for at komme til udtryk.

Desværre har Schweiz ikke helt bevaret sin uafhængighed, og er nu godt og grundigt filtret ind i EU-samarbejdet gennem en række strikse aftaler, der gør at deres frihed er hullet som en si. Fremmed arbejdskraft, Schengen-regler, EØS og lignende landsskadelige ting og sager, har gjort at selvbestemmelse ikke er synonymt med Schweiz længere.

EU vil have mere. Altid mere. Vi så hvorledes magthaverne tordnede mod Visigrad-landene for deres milde modstand mod negerinvasionen, og ikke mindst Macrons tilsvining af Salvini for denne indenrigsministers helt basale, beskyttende foranstaltninger. Men også Schweiz mødes med en byge af krav, for at kunne være med i det gode, rodløse selskab. Og folket lader sig kue, efter deres politikere er blevet kuet. Selvom man ikke er med i EU, tvinges man til at rette sin lovgivning ind. Horribelt.

Ved en folkeafstemning søndag har schweiziske vælgere med stort flertal vedtaget en stramning af landets våbenlove, så de bliver rettet ind efter EU. Det viser valgstedsmålinger.

Regeringen i Schweiz havde advaret om, at et “nej” til en stramning kunne true forholdet til EU. Samtidig stemte vælgerne for en skatte- og pensionsreform.

Stem ja. Ellers….!

Spørgsmålet om en ændring af våbenlovgivningen har medført en sjælden national debat om retten til at eje skydevåben i det centraleuropæiske land, som har en dybt forankret våbenkultur.

Schweiz er ikke med i EU, men er en del af Schengen-samarbejdet. Og landets regering mener, at en strammere våbenlovgivning er afgørende for at Schweiz kan opretholde sit samarbejde med unionen.

Posen med lort blev vedtaget med stort flertal. Men er den udtryk for folkeviljen?

Slet skjulte trusler som den schweiziske regering beder folket bøje sig for. Ellers…!

Det nye skatte- og pensionssystem, som ifølge valgstedsmålingerne blev godkendt af et stort flertal af vælgerne, fjerner ifølge finansministeriet trusler mod landets rolle som økonomisk finanscenter.

Den ændrede lovgivning baner vej for reformer, så Schweiz kan fjerne meget lave erhvervsskatter. Ifølge finansminister Ueli Maurer undgår Schweiz dermed at blive udskældt som et “parialand med lave skatter”.

Hvem truer landets rolle som finanscenter? Jeg har da altid et gæt klar.

Men sagen er at det er da vældig fint at Schweiz har et direkte demokrati, men de lader til at have samme problemer som det øvrige Europa, ikke blot med racefremmed multikultur, men også med en overstatslig styring af deres væsentlige politikker. Her tvinges de konkret til at skade deres egen våbenkultur og underlægge sig strenge regler, der må siges at være helt uforlignelige med deres historie og folkesjæl.

EU’s magt eksisterer når man giver dem retten til at herske. Hvis Ungarn, Polen og så videre havde sagt “nå, ja, jo, EU siger vi skal tage imod afghanske skægspædbørn fra Eritrea, så det må vi jo gøre”, så var det blevet alment accepteret som en uundgåelig skæbne. Men de sagde “rend os i røven”, og forsvarede deres folkelige integritet. Det samme kunne Schweiz gøre. Men de går foreløbing underkastelsens vej, og det er bekymrende at se dette tidligere fristed blive tæmmet og mobbet ind i et stadigt strammere net, til åbenlys skade for dem selv. De skal blot sige nej.

Bare sig nej.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
  Abonner  
Informer om