Hjem / Indsigt / Tom Mengelo støtter Stram Kurs

Tom Mengelo støtter Stram Kurs

Stram Kurs har ikke just svært ved at finde melodien. Det lader til at blive et fint valgresultat, mange af kandidaterne er af høj kvalitet og der er et højt energiniveau, lidt som i 2016.

Som det ekstremistiske kirsebær på lagkagen af hudhad kommer der nu støtte fra det danske sangerikon Tom Mengelo. Han havde sidste år et sommerhit med “110 – det kan vi li’!”, og er kendt for sine rappe tekster kombineret med let tilgængelig flødebollemusik.

Tom Mengelo opfører “6 millioner løgne” til Korsør Byfest i 2017.

Han har aldrig været bange for at synge om kontroversielle emner, og det er lidt af et kvalitetsstempel, som Stram Kurs får med Tom Mengelos erklærede støtte – en støtte som naturligvis også har resulteret i et studiebesøg, hvor en lækker sang er skruet sammen til valgkampen.

Tom Mengelo vandt i 2014 en Echo Award, som gives til kulturpersonligheder, der har gjort en ekstra flot indsats for at sætte fokus på jødespørgsmålet. 2014 var jo året hvor hele Danmark sang “Sæt Krasnik på toget”.

Vi talte med Tom om hans nye sang i hans sommerhus “Bjerghof” nær Pøt Strandby ved Juelsminde:

“Det er jo sådan at jeg har sunget om de fremmede i mange, mange år. Både om de der kebabgnaskere og så også om de hændergnidende troldetyper med et stort snudeskaft, du ved. Så, når jeg så Rasmus gå ud for at tirre de dersens perkere, så kunne jeg ikke sidde tilbage. Jeg er ved at være en gammel gut, men sgu’ ikke for gammel til at skrue en banger (ørehænger – red.) sammen til det her super vigtige valg. Så det var bare at få fingeren ud.”

Sangen “Træt af Perkersvin” får premiere mandag i Radio 266b. Tom Mengelo var enormt glad for den støtte han hidtil har fået af gutterne fra programmet, selvom “110 – det kan vi li’!” nok var blevet en landeplage uanset hvad. Derfor var det naturligt for Tom at den nye støttesang skulle luftes første gang hos Radio 266b. Tom Mengelo tilføjer desuden at han ikke planlægger at gå på pension: “Hvis folk kan lide mine sange, og der er et råb fra folkedybet, så leverer jeg. 110%!”

Det store tilløbsstykke “Rock Mod Raceblanding” i Aalborg 2016. Tom Mengelos triumfer kan knapt tælles.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

Forleden da kreative aktivister med mottoet ’dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed’ og med …

5
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
5 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
4 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
MartinDen gamleOversætterenzyklon brusenbadensteinEric Kreutzmann Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

Storslået. Dén ser jeg frem til at høre! Har personligt været enorm Mengelo-fan, lige siden jeg hørte hans ’97-hit ‘Tyrkerlugt i Tappernøje’ fra albummet ‘Farmors Frikadellefars’.

zyklon brusenbadenstein
Gæst
zyklon brusenbadenstein

Min personlige Mengelo favorit er og bliver “gi dem gas,gi dem gas” fra 2002.

Oversætteren
Skribent

Jeg misser aldrig en Rock Mod Raceblanding!

Den gamle
Gæst
Den gamle

Jeg har hans navn tattoveret på venstre bryst lige ud for hjertet. <3

Martin
Gæst
Martin

Gas kiksene racercykel nu!