Hjem / Indsigt / EU-valget: et nogenlunde resultat—bare ikke herhjemme

EU-valget: et nogenlunde resultat—bare ikke herhjemme

Som jeg lovede på seneste afsnit af *svenskerstemme* Radio to-seks-seks-b */svenskerstemme*, har jeg nu forfattet en artikel, hvori jeg gennemgår resultatet af gårsdagens Europaparlamentsvalg. Udover over det overordnede resultat vil jeg også kigge på interessante resultater i de enkelte lande. (Jeg gennemgår ikke hvert eneste land, men kun dem, hvor jeg synes, der er noget, der er værd at berette.)

Det centrumhøjreorienterede Europæiske Folkeparti (EPP) er faldet fra 217 til 179 mandater (Europaparlamentet har i alt 751), men forbliver dog den største gruppering. Parlamentets socialdemokratiske gruppe (S&D) er faldet fra 187 til 150, men formår også at holde på deres andenplads. Den liberale ALDE-gruppe vokser fra 68 til 107, og bliver dermed den tredjestørste partigruppe. På fjerdepladsen finder vi De Grønne, der er vokset fra 52 til 70. Femtepladsen må deles af den nationalistiske ENF-gruppe og de euroskeptiske konservative i ECR-gruppen (de britiske konservative, det polske Lov og Orden og—i hvert fald indtil det pågældende valg—Dansk Folkeparti); begge står til 58 mandater, omend førstnævnte kun havde 36 inden valget og sidstnævnte er faldet fra 70. På sjettepladsen har vi endnu en euroskeptisk gruppering, nemlig det Nigel Farage-ledede EFDD, der er gået fra 41 til 56 mandater. Sidstepladsen indtages af den (mere eller mindre) kommunistiske GUE/NGL-gruppe, der er faldet fra 52 til 38.

De tre nuværende regeringspartier—EPP, S&D og ALDE—er altså sammenlagt gået 36 mandater tilbage, men interessant nok er ALDE, der indeholder ærkeeurofile partier såsom det Radikale Venstre og de britiske Liberaldemokrater, som det eneste af de tre gået frem. Samtidig er de moderate euroskeptikere i ECR gået 22 mandater tilbage, mens de mere euroskeptiske ENF- og EFDD-grupperinger sammenlagt er gået 37 mandater frem. Noget kunne altså tyde på en vis radikalisering i Europaparlamentet.

Jeg vil nu gennemgå nogle af interessante resultater i de enkelte lande. Lad os starte med det noget slatne resultat herhjemme i Danmark: fire mandater til Venstre, tre til Socialdemokratiet, to til SF, to til De Radikale og ét til DF, Konservative og Enhedslisten hver især. DF mister altså tre fjerdedele af deres mandater.

I Tyskland ser vi en nogenlunde fremgang til AfD, der går fra 7 til 11 mandater. Det tyske valgs store vindere blev dog Die Grünen, der gik fra 11 til 20 og dermed blev landets andetstørste parti i Europaparlamentet.

I Frankrig går Le Pens Rassemblement National (tidligere kendt som Front National) en smule tilbage; de falder fra 24 til 22, men formår dog i det mindste at blive ét mandat større end præsident Macrons parti.

I Storbritannien mistede UKIP alle sine 24 mandater, som nu er erstattede af 29 mandater fra Farages nyligt oprettede Brexit-parti. De eurofile Liberaldemokrater er til gengæld også gået markant frem—fra ét til 16 mandater. Labour er blevet halveret og står nu tilbage med 10 mandater, mens de Konservative er gået fra 19 til blot fire mandater. De har altså formået at klare sig dårligere til valget end Dansk Folkeparti.

Den store vinder i Italien blev som forventet Matteo Salvini, hvis parti går fra fem til 29 mandater. Hans koalitionspartnere i Femstjernebevægelsen går fra 17 til 14.

I Spanien kommer det højrepopulistiske parti Vox, der ikke før var repræsenteret i Europaparlamentet, ind med tre mandater.

I Holland mister Geert Wilders’ Frihedsparti alle sine fire mandater, mens et nyere nationalsindet parti, Forum for Demokrati, kommer ind med tre mandater.

I Sverige går Sverigedemokraterne fra to til tre mandater.

I Estland kom det Konservative Folkeparti (der er et markant fornuftigere og mere nationalistisk end vores parti af samme navn) for første i Europaparlamentet med ét mandat.

I Polen går regeringspartiet Lov og Orden fra 19 til 27 mandater, mens den Europæiske Koalition (en sammenslutning af en række polske partier, det største i blandt dem Borgerplatformen, der var landets regeringsparti inden valget i 2015) falder fra 28 til 22. Til gengæld er det venstreorienterede Wiosna, der blev stiftet tidligere i år af en polsk borgmester og homoaktivist, kommet ind med tre mandater.

I Østrig er det højrepopulistiske Frihedsparti faldet fra 4 fra 3 mandater, mens det borgerlige Østrigske Folkeparti er gået fra 5 fra 7. Sidstnævnte har ligesom de borgerlige partier her i Danmark gjort en del ud af signalere, at de har flyttet sig til højre på indvandringsspørgsmålet, så det kunne måske forklare denne udvikling.

I Ungarn er Viktor Orbáns Fidesz gået fra 12 til 13 mandater, mens Jobbik er faldet fra tre til blot ét mandat.

I Slovakiet er det lykkedes det (hvis man skal tro på Wikipedias beskrivelse) totalt ekstremistiske nazifascistparti Kotleba at komme ind med to mandater.

Overordnet har det altså været et fint, men næppe overvældende eller fantastisk, EU-valg. Det danske resultat er som sagt ikke just noget at råbe hurra for, men det skyldes måske også, at DF er blevet gjort til grin af Nye Borgerlige og *svenskerstemme* Stram Krus */svenskerstemme*.

Om Eric Kreutzmann

Tjek også

Det frie Sverige hjælper med at stoppe moskebyggeri

Svenskere bosat i Karlstad Kommune kunne i forrige uge blot tælle ned til opførslen af …

14
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
6 Kommentartråde
8 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
11 Kommentarorer
Sorte SlyngelLars Agerbæk med æKrematorieEnthusiastShaim HoidelbergKaptajn Mannheimer Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Danskerne vil åbenbart gerne se deres børn blive stukket ned og voldtaget lidt mere. Lidt terror og økonomisk uafhængighed, vil de vel også gerne have noget af, om man vil.

Jeg kommer ikke til at græde snot, når der kommer et (eller flere) store terrorangreb i Danmark. Det er jo åbenbart dét, folk gerne vil have.

Og nu skal I forresten bare se.. Nu hvor (((Venstre))) har haft et kanonvalg, så kommer der jo nok endnu en folkeafstemning om Jewroen. Og nu hvor folk er så endeløst cucked, så stemmer de vel ja..

Folk fortjener alt, hvad der kommer. Alt.

Max von Lützow
Gæst
Max von Lützow

Blev også lidt black-pilled over det dårlige resultat.

Jeg tror Rasmus Paludan har bidraget til en mobilisering af muslimer, hvilket giver sig udslag i valget og valgene fremover.

KrematorieEnthusiast
Gæst
KrematorieEnthusiast

Tjah, med en stemmeprocent på 66% er det bestemt muligt at korandyrene har haft større indflydelse end normalt, men ikke i markant grad. Det er mere sandsynligt, at mange DF-vælgere undlod at stemme og mange som normalt ikke stemmer, gik til stemmeurnerne denne gang. Klimahysteriet har jo vist sig at være en stemmemagnet.

Sorte Slyngel
Gæst
Sorte Slyngel

Jeg kender mange som identificeres bedst som frikadellenationalister – de typiske DF-vælgere. Langt størstedelen af dem blev harme over den manglende “klima-indsats” fra DFs siden.

Du har desværre ret angående det nuværende klimahysteri.

Troldmanden
Blæser læser
Troldmanden

“Quos Deus vult perdere, prius dementat”

Shaim Hoidelberg
Gæst
Shaim Hoidelberg

Hvis du virkelig synes at folk, der får deres hoveder fyldt med løgne og degeneration fra barnsben fortjener at lide, så synes jeg at du burde forsvinde. Vi har ikke brug for ‘nationalister’, som demoraliserer og spreder defaitisme når der er modvind.

Daniel
Gæst
Daniel

Jeg læste lige lidt om Det Konservative Folkeparti i Estland. I havde ret i at det ikke har ret meget med Papepartiet at gøre, da dette parti virker som at de virkelig ER konservative. Det her er bare totalt modsat hvad Papepartiet går ind for.

Same-sex unions

The party strictly opposed the civil partnership law on registered partnership for same-sex couples that was adopted by Riigikogu in October 2014. Arguing the law grants adoption rights to homosexual couples, the party claimed it essentially establishes same-sex marriage. Instead, the party proposes laws that would help to raise the birth rate and strengthen the societal attitudes towards having children, including the need to strengthen the traditional family model.[65]

EKRE also claims that pushing through the law while opinion polls showed that the majority of Estonian people opposed it was undemocratic. The party platform proposes a referendum on the civil partnership law.[57]

The party’s chairman Mart Helme has characterized the Baltic Pride as “some kind of a parade of perverts”.[66]

The safeguarding of a parade of perverts is not the job of the police.[18]
— Mart Helme, chairman of EKRE, talking about the LGBT Pride march in Tallinn, in Uued Uudised, 2017

Homosexual- and multicultural propaganda has to be taken out of schools. Children need to get the best education, an Estonian-minded upbringing and healthy values from school. We support giving children a patriotic education. We do not allow so-called tolerance propaganda in schools. Education should not be played with![16]
— One of the “10 commandments” of EKRE
en.wikipedia.org/wiki/Conservative_People%27s_Party_of_Estonia#Same-sex_unions

Daniel
Gæst
Daniel

Kotelba er 100% et nazifacistparti. De har før doneret 1488 euro til tre fattige familier (hver for sig)
www.romea.cz/en/news/world/slovak-party-s-donation-to-families-in-need-reflects-hidden-nazi-symbolism-in-the-amount-eur-1488
Meget based. Der er også flere medlemmer i partiet der påstår at de 6 billioner er løgn.

Troldmanden
Blæser læser
Troldmanden

“According to the party, immigrants from third world countries are invaders who are supported by globalists to destroy the old continent of Europe. The party is against any acceptance of even a single refugee, stating that even one is too much, while blaming EU and Schengen for migrant invasion.”
en.m.wikipedia.org/wiki/Kotleba_–_People%27s_Party_Our_Slovakia

Hvor er løgnen?

Claus Boatsinker
Redaktør

Det bedste ved valget var næsten at se Metokurs live-ristning af Sargon. Men rent dansk var det jo en pølleforestilling, desværre.

Kaptajn Mannheimer
Gæst
Kaptajn Mannheimer

Ja, ikke de røde af slagsen 🙁

Kaptajn Mannheimer
Gæst
Kaptajn Mannheimer

Der er ikke nok DB læsere.

Lars Agerbæk med æ
Gæst
Lars Agerbæk med æ

Jeg kan ikke finde valg-resultatet for Alternativ för Sverige. Det eneste jeg kan finde er at 1,7% stemte på ‘Øvrige partier’. Mærkeligt nok så dukker Fi! -Femisitisk Initiativ op på alle grafer -på trods af at de ikke er repræsenteret i Rigsdagen.