Hjem / Samfund / Kattedamer på Læsø trækker sig fra udstilling om politisk kunst

Kattedamer på Læsø trækker sig fra udstilling om politisk kunst

I 50 år har vi fra Kunstdanmarks side modtaget en tsunami af politisk kunst. En dyrkelse af grimheden, det multikulturelle, det marxistisk-lenin-mao-stalin-bla-bla-istiske, som et evigt opgør med Europas kulturelle rigdomme, historie og skabertrang, afløst af det groteske, absurde og nedrivende i en påtaget inkompetence. De judeokulturelle kulturstrømninger har været altdominerende, og mange vil ikke have lavet om på denne status quo.

Nu har vi så en udstilling om politisk kunst på Læsø, og i den forbindelse er politiske kunstneres værker blevet udvalgt til dette formål. Problemet er bare at politisk kunst jo kommer med et budskab, nogen gange tydeligt, andre gang gennem fortolkning, og dette har fået kunstnere med Venligboer-tendenser til at knuge deres perlekæder og trække sig fra udstillingen. Der er nemlig værker af folk – hold på hatten – som har ANDRE holdninger end dem selv. Kan du forestille dig det?

Det syder på Læsø.

En kommende udstilling har nemlig skabt voldsom debat på den lille ø i Kattegat – allerede inden den overhovedet er åbnet for offentligheden.

Har den skabt voldsom debat ligefrem? Eller er der tale om en eller to hysteriske kællinger?

Udstillingen ‘Den politiske kunst’ kan ses hos Læsø Kunsthal fra den 7. juni og tæller blandt andet værker af den racismedømte svenske kunstner Dan Park og den danske performancekunstner og folketingskandidat for partiet Strams Kurs Uwe Max Jensen, der er kendt for sine provokerende kunstværker og happenings.

Men selv om ‘Den politiske kunst’ altså endnu ikke er åbnet, har den allerede har gjort læsøboerne utrygge og også har fået konsekvenser for kunsthallen.

DR’s løgnagtige kloakjournalistik for fuld udblæsning. Tænk at trække sådan en fed løgn ud ad røven. Beboerne på Læsø er nu utrygge? Hvad skal man overhovedet sige til sådan en gang pis?

En håndfuld danske kunstnere skulle i efteråret have bidraget til en helt anden udstilling i kunsthallen, som ikke har noget at gøre med ‘Den politiske kunst’.

Men de vil nu trække sig på grund af den aktuelle udstilling, der ud over Uwe Max Jensen og Dan Park også tæller navne som kinesiske Ai Weiwei, svenske Lars Vilks og britiske Banksy.

Det fortæller Læsø Kunsthals daglige leder, Jon Eirik Lundberg, i Kulturen på P1.

– De sendte mig et ultimatum om, at jeg skulle pille to navne ud af programmet, siger han.

Men det nægtede Jon Eirik Lundberg, der ikke ønsker at fortælle, hvis værker kunstnerne kræver bliver fjernet, da vi med hans egne ord ‘befinder os midt i en valgkamp’.

Håbet med udstillingen ‘Den politiske kunst’ har ifølge kunsthallens leder været, at den kunne medvirke til at nuancere billedet af den politiske kunstner.

– Jeg vil gerne have flyttet fokus fra kunstnerne og værkerne over på de reaktioner, de skaber. Alene navnene tænder gnisten. Jeg tror, der ligger langt mere stof i deres værker end det, man ofte bare kalder det ‘kontroversielle’, siger han i Kulturen på P1.

– Jeg vil også gerne sikre kunsthallens legitimitet. Hvad er dens rolle i samfundet? Jo, den producerer et offentligt rum, som ingen ejer. Et rum, hvor man kan reflektere kritisk, uddyber han.

Jon Eirik Lundberg er bekræftet hudhadende nazist. Først og fremmest: velkommen i klubben. Tænk at man kan være så ekstrem og utæmmet, at man vil give et nuanceret billede af politisk kunst! Det er den direkte vej til godstog fyldt med klynkejøder på vej til lejre, hvor de med det samme puttes i utætte bruserum hvor der kommer insektgift ud af brusehoverne, men de får også tatovering, hospitalsbehandling, adgang til svømmepøl, deltagelse i fodboldturnering, fritidsaktiviteter som svømning og orkesterspil, vielser og lommepenge. Hvilken umenneskelig skæbne. Jon Eirik Lundberg må stoppes.

Nå, det var et sidespring. Men ham Jon Eirik er en vild stodder, må jeg sige. At tro at der kan ligge et budskab bag hysteriet omkring dissidentkunstnere, er virkelig en farlig sti at betræde.

Martin Krasnik synker en klump.

Reklame:

Der er en ny Terminator-film på vej. For dig der har set traileren, så ved du allerede at det er et nyt niveau af klovn. En kulturel milepæl som du ikke må gå glip af. Spar op til en stor spand popcorn og find et sæde i din nærmeste biograf. Terminator: Dark Fate bliver båt-båt-tastisk.

 

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Ultra kastede børn for pædofil

I 2019 lavede DR [Danmarks Rådenskab, red.] et børneprogram ved navn “Ultra Smider Tøjet”, hvor …

10
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
5 Kommentartråde
5 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
7 Kommentarorer
LarsLarsenClausKristian NissDanielOversætteren Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Eric Kreutzmann
Skribent
Eric Kreutzmann

Jeg foreslår en tilføjelse til straffelovens § 266, der kriminaliserer uenighed med kattedamer.

Daniel
Gæst
Daniel

§266 handler om noget andet end § 266b. § 266 handler om trusler.

Komponisten
Gæst
Komponisten

Jeg er krænket over at de har fjernet krænkende kunst.

Oversætteren
Skribent

Jeg ved ikke helt, om det er god optics eller ej, men det er altså venstrefløjen, der er de ægte intolerante.

Daniel
Gæst
Daniel
Oversætteren
Skribent

Ja nu må Morten Norup altså lige tage at styre sig..

Daniel
Gæst
Daniel

Jeg forstår ikke tankegangen bag sådanne mennesker. Hvis man er åben nationalsocialist (hvilket det virker til personen er) Så hjælper man langt fra ens sag når man gør sådanne dumme ting. Hvis man er nationalsocialist så burde ens mål være at få flere og flere til at forstå at nationalsocialismen er løsningen på samfundsproblemerne. Den Nordiske Modstandsbevægelse har forstået det (og jeg er enig i det meste af hvad de gør) men det har han tydeligvis ikke. Er der nogen seriøse nationalsocialister der hylder Breivik, truer og planlægger angreb mod indvandre som tror at det hjælper ens sag?

Jeg er ikke fan af alt hvad Paludan gør, men når det gælder det at få folk til at blive nationalister så er Paludan 100 gange bedre selv med hans bommerposting end nationalsocialister der er så dumme som ham er er det. Hvad tankegangen bag sådanne personer er kunne jeg rigtig godt tænke mig at vide, jeg ved det selv ikke.

Kristian Niss
Gæst
Kristian Niss

Jeg bliver meget skræmt af Dan Park og ham der fra Stram Kurs med de farvede elastikker i håret.

Jeg læste engang at Uwe Max havde udstillet nogle ret tvivlsomme malerier 6-7 km fra min bopæl, og så frygtede jeg for mit liv :^(

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Det er vildt nok at de bare pozzer samtlige film op. Der er ingen alternativer alt er fuld poz.
Håber det kommer til at bide dem i røven. De koger normie-frøen for hurtigt