Hjem / Danmark / Robotter er fremtiden (på Falster)

Robotter er fremtiden (på Falster)

Du har nok hørt om øen Hispaniola. Den er hjem for to ulande, et ret brunt, og et ultrasort. Udover et forskelligt melaninindhold, har de også en afvigelse i deres gennemsnitlige intelligens. Den Dominikanske Republik har en IQ der ligger på 82, tæt på retarderet, mens Haiti ligger på katastrofale 62, og altså konkurrerer med aber på hjernefronten.

Negroide skabninger der opretholder en form for orden og samfundsstruktur.

Sådan smadrer man en paradisø: historien om fejlslagen negerimport.

Så afvigelser i intelligens kan medføre ekstreme forskelle, selvom de to folk deler samme ø.

“SE, HAITI ER RAMT AF KLIMAFORANDRING! HOLD OP MED AT KØRE BIL I JYLLAND!” t. dansk politiker

Dette kan også ses lokalt i lille Danmark, hvor vi også har et på mange måder lignende scenarie.

På en roemark på Falster kører robotten Robotti rundt og luger mellem rækkerne. Den har selv sået roerne, som nu skal holdes fri for ukrudt, indtil de skal høstes.

Marken med de to hektarer roer er både skabt og passet fuldstændig, uden at nogen landmand har brugt tid på den.

– Det er ret banebrydende, lyder det fra Bo J. M. Secher, der er chefkonsulent ved Nordic Sugar.

På fredelige Falster triller dansk teknologi henover markerne.

Robotten kan arbejde meget mere præcist end større maskiner, og det er til gavn for miljøet.

– Vi kan nøjes med at bruge 20 procent af, hvad vi almindeligvis sprøjter med. Det er en ganske betydelig besparelse, som både udmøntes i kroner, men også i en mindre belastning af miljøet med de her stoffer, siger Bo J. M. Secher.

Hos FMR Maskiner, der forhandler Robotti, er begejstringen stor. De er en del af projektet på Falster, og de har skullet bevise, at robotten faktisk fungerer i virkeligheden.

– Det er temmelig vildt. Det er noget, man har snakket om i mange år, og nu sker det, nu kører den faktisk, siger Henrik Rasmussen, direktør og maskinhandler hos FMR Maskiner.

Dagens Blæser spurgte Bo Secher fra Nordic Sugar om hvorfor lige Falster fik Robotti, og ikke for eksempel Lolland.

“Sagen er den – og det er jeg ked af at sige – at Lolland trods sin rige, ekstremt flade jord, også har en lokalbefolkning som er meget fjendtlig overfor teknologi og har et primitivt syn på såvel landbrug som tilværelsen generelt. Vi har før forsøgt at sende en konsulent til Lolland, men han blev jagtet ud, mens de skoløse landsbyfolk råbte “vi ik’ ha det, vi ik’ ha det!”. Forudsætningen for at lave robotforsøg er ikke til stede på Lolland”, udtaler en ærlig chefkonsulent.

Vi forsøgte selv at få lollikkerne i tale, men allerede da vi kørte over den forfaldne Guldborgsundbro, så blev vores bil, en pansret Renault Laguna, mødt af roe- og stenkast. En enkelt lokal nåede at løbe hen til bilen og råbe “vi ik’ ha’noen ting her, ka’ du kom bavs til Falster, ik’ nu!”, inden vi fik vendt vognen.

Så vi ser altså Falster omfavne robotteknologi, mens Lolland synker længere og længere ned i kaos. En lille men betydelig forskel i mental kapacitet gør en stor forskel. Skal vi i hovedlandet hjælpe dem? Kan vi hjælpe dem?

Det er nok svært. Efter Lolland-optøjerne i 2015, hvor spande, hakker og skovle blev destrueret som “jysk mand teknologi, ik'”, så har den økonomiske og beskæftigelsesmæssige krise været desto værre.

Maribo, 2015.

Lad ingen overbevise dig om at vi alle er født ens. Dominikaneren ved godt at han skal holde haitianeren på lang afstand, og vi må også på bedst mulig vis omkranse og begrænse skaderne fra vores egne problematiske øboere. Gud hjælpe os.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Lys fremtid for forlaget Logik

De fleste har nok hørt om Logik Förlag, det svenske forlag der har alt indenfor …

15
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
12 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
8 Kommentarorer
Oy Vey!Lord LollandLord JyllandOversætterenClaus Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Lolland bashing, en national sport.

Memes til side, så er Lolland er faktisk ret comfy, og Maribo er en flot og hyggelig by.

Daniel
Gæst
Daniel

Jeg har det svært med at hade Lolland med så godt et valg som Stram Kurs fik der. Nogen her der ved hvorfor Stram Kurs fik så godt et valg på Lolland? Er der bare noget med at roer og hjemsendelser der passer sammen?

Lord Lolland
Administrator

Fattigfolk på landet er dem der har mindst at midste ved at være politisk ukorrekte… Og vi har masser af fattigfolk hernede der ubetinget er på landet lige meget hvor de tager hen på øerne.

Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Lolland er et dejligt sted, bare ikke Nakskov. Jeg er født og opvokset på Lolland, og inden 3 år, køber jeg mig et billigt hus dernede. Man kan satme få meget hus for bare en halv mil dernede. Ca. 2,5 til 3 gange så meget for pengene, som her på Sjælland. Og hvis man ikke bor midt i byen, kan det jo være lige meget med, om man bor på Lolland eller Sjælland. Marker er marker – nogle marker er bare dyrere at bo på end andre, hehe.

Oversætteren
Skribent

Der er kun en ulempe ved at bo på landet: Mængden af arbejdspladser.

Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Ak og ve, dyrk dine egne tomater.

Den gamle
Gæst
Den gamle

Jørgen Leth elsker Haiti. Hvorfor mon?

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

Buddede negerpiger?

Oversætteren
Skribent

Lollikerrne vil eksistere om 100 år. Jyderne vil ikke.

Lord Lolland
Administrator

Som vi alle husker fra et af de tidligste Radio266b afsnit: Fremtidens Vestjyder er Polakker!