Hjem / Verden / Græsk valg: Tryk F

Græsk valg: Tryk F

Så var der valg i Grækenland. Det var ikke et brød der var slået stort op, og der var ikke en længere optakt til det i hverken danske eller internationale medier.

Selv Dagens Blæsers udlandsredaktion, ledet af Lucas Mughiplöcker, gav det ingen opmærksomhed, men nu har vi et resultat at rapportere om. Det var et nederlag til det kommunistiske Syriza, ledet af Alexis Tsipras, og en sejr for Nyt Demokrati. Dermed får Grækenland en bankmand fra Harvard, i skikkelse af Kyriakos Mitsotakis, som deres nye premierminister. Det lyder ganske hæsligt.

Det er stadig et land underlagt EU, IMF og det (((internationale bankvæsen))), så noget bemærkelsesværdigt er der ikke at nævne, og store græskvenlige forandringer er ikke umiddelbart i sigte. De græske øer vil stadig ikke blive befriet af nationalistiske udrensningspatruljer og for at gøre ondt værre, så fik det traditionsrige, nationalistiske parti Gyldent Daggry ikke repræsentation denne gang.

F

Der var flere årsager til det, og det er bare sur røv. Det vil jeg fnyse over i tavshed, og så ønske mine brødre al mulig held og lykke med igen at komme ind i den rotterede der kendes som det græske parlament. Den ekstreme hetz med fængslinger af højtstående medlemmer, som partiet blev udsat for i årevis, var så uhyrlig at det burde have udløst store protester og sanktioner fra andre højhellige demokratier.

Partileder Nikolaos Michaloliakos udsat for vederstyggelig statsterror. Modige dissidenter der giver alt for fædrelandet indgyder altid respekt hos hæderlige folk og skaber frygt hos den svigagtige elite.

Men det var jo kun usle nationalister der blev udsat for statsterrorisme, så pyt skidt med det da, må alle åbenbart have tænkt. En skandale der skal gøres regning for en dag i fremtiden.

Det græske system

Jeg vil gerne slå et slag for det græske valgsystem. Ikke fordi det har bragt lykke og trivsel til folket, men fordi det giver folket mulighed for at få store ændringer ganske hurtigt, samt at et enkelt parti, og dermed ét partiprogram, kan få mandat til at styre.

Det er nemlig sådan at det parti der får flest stemmer, også får 50 ekstra mandater. Så kan man, ligesom Nyt Demkrati, med blot 37% af stemmerne få absolut flertal i parlamentet. Det åbner op for en mere konkret politisk magt, og gør at valgløfter også får et mere realistisk skær, fordi man ikke nødvendigvis er afhængig af andres dagsorden. “Ja, jeg lovede at sende perkerne til arktis, men jeg skal samarbejde med Uffe Elbæk, så sorry, Fætter Guf.”

Det ville være interessant at se dette ske i Danmark, for man kan altså ikke i samme grad lukke lort ud, når man selv skal levere varen og ikke kan give skylden for inkompetence og brudte løfter på andre skodpartiers benspænd.

Så hvis vi skal finde noget godt at sige om valget, så er det selve indretningen af systemet. Der er nok endnu bedre systemer, men dette er alligevel en kende interessant.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

7
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
4 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
OversætterenOy Vey!Claus Boatsinkerzyklon brusenbadensteinTroldmanden Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Troldmanden
Blæser læser
Troldmanden

Til gengæld kom det nye parti “Greek Solution” ind med 10 mandater. Pro-Russiske, Græsk-Ortodokse nationalister. Vi må håbe på bedre tider for Grækenland, bede for marmorkejserens genopståen og Konstantinopels generobring. Hil sejr!

zyklon brusenbadenstein
Gæst
zyklon brusenbadenstein

Det ville måske være en ide om nationale brugte indersiden af hovedet og slog sig sig sammen og dannede et parti istedet for adskillige.I Danmark som i Grækenland.Men nej
alle skal være konge i eget rige.
Hr.Boatsinker har en smule uret når han betegner Syriza som kommunistisk eftersom det græske kommunistparti-KKE er modstander af (((internationalt bankvæsen))) EU og NATO.Lidt ligesom f.eks Preben Møller Hansen herhjemme var.
Syriza er et marxistisk-globalistisk parti som fuldstændigt overgav landet til finansmafiaen.Og så er Syriza meget tæt knyttet til IsraHell,uhørt i Grækenlands historie.
Må disse stjerne forædere lide en grusom skæbne.

Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Danskerne har det alt for godt til at være rebelske. Når folk sidder tilbage på en muddermark og ikke engang kan brødføde deres egne familier, så begynder de nok at vågne op, men man er naiv, hvis man tror, at det sker ét sekund før.

Panem et circenses.

Oversætteren
Skribent

Helt enig.

Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Rusland er kiked up. Putin er en lille jødeslikker.

Der er ingen ære i at være pro-Russisk. Det er blot den anden side af samme mønt.

If only you knew how bad things really are..

Oy Vey!
Gæst
Oy Vey!

Så ville Socialkammeraterne jo have 90 mandater ved hvert valg.