Hjem / Indsigt / OVERBLIK Hvorfor man ikke kan stole på medier der skriver om internettet

OVERBLIK Hvorfor man ikke kan stole på medier der skriver om internettet

Det er ikke første gang danske medier lyver om steder på internettet hvor der er ytringsfrihed. Det er ikke første gang danske medier lyver om hvide. Generelt set lyver danske medier rigtigt meget.

I dag er turen kommet til hjemmesiden 8chan, 4chans anarkistiske og autistiske stedbror. Omdrejningspunktet er skyderiet i El Paso i Texas i USA. Gerningsmanden var angiveligt hvid, motivet var angiveligt hvid nationalisme, og stedet han blev radikaliseret på var angiveligt 8chan.

Igen har en gerningsmand angiveligt ytret sine dystre idéer i ‘de mørkeste afkroge af internettet’, inden vedkommende gik ud og tog livet af tilfældige mennesker i USA.

Igen kalder et dansk medie utilfredshed og afmagt overfor hvides demografiske udslettelse for “dystre ideer”

Den 21-årige mand, der er anholdt og sigtet for masseskyderiet i grænsebyen El Paso i Texas, menes også at stå bag et dokument, som er offentliggjort på hjemmesiden 8chan, kort forinden skyderiet fandt sted.

I den tekst, der er et slags manifest, står der, at “angrebet er et svar på den latinamerikanske invasion” af Texas, og at forfatteren bag er “helvedes nervøs”.

Og ekstreme meldinger er faktisk ikke unormale på hjemmesiden 8chan, men hvad går den side egentlig ud på? Få svar på lige netop det og fire andre centrale spørgsmål om sagen her.

Ekstreme holdninger som “Jeg vil ikke have at mit folk kommer i undertal i vores egne hjemlande” og “Jeg vil gerne have en fremtid”. Men lad det nu ligge, vi skal analysere hvad Danmarks Statspropaganda har at sige om det onde, onde 8chan.

Hvad er 8chan?

Hjemmesiden blev skabt tilbage i 2013, og er et diskussionsforum, hvor der stort set ingen regler er. Siden skriver selv, at der er én regel: At det er ulovligt at poste eller linke til noget, der er ulovligt i USA, men ellers er der frit spil. Helt eksplicit står der dog på 8chan’s hjemmeside, at børneporno er helt forbudt på siden, og at opslag, der indeholder det, vil blive slettet.

Lyder som nogle rimelige regler, vi har noget lignende med at man ikke må overtræde dansk lovgivning i vores kommentarer… Og så må man heller ikke være mega træls, vurderet af redaktionen, så helt så frie er vi ikke.

Den oprindelige idé med hjemmesiden var at skabe et rum, hvor ytringsfriheden var helt fri, men sidenhen har det udviklet sig til et diskussionsforum, hvor tonen ofte er hård, hadsk og meget højreorienteret.

Et sted hvor ordet er helt frit. Hvor alle kan sige hvad de vil. Hvor holdninger kun overlever på meritter. Det sted bliver højreorienteret…
Så moderne liberalistiske holdninger overlever kun når de er gennemtvunget af en censurerende magt? Interessant.

Og må jeg lige tilføje at “hård, hadsk og højreorienteret” er et fedt slogan? Jeg håber at have DB klistermærker med det slogan klar til Scandza Forum.

Siden fungerer på den måde, at man kan oprette sit eget diskussionsforum, hvor det så er muligt for andre brugere at lave indlæg og kommentere på andres indlæg. Det er op til opretteren af forummet selv at sætte regler op for det enkelte forum og styre diskussionen.

En blanding af 4chan og reddit, men uden en neoliberal kinesisk kattedame ved roret.

Man behøver ikke oprette en bruger på siden, og derfor er det muligt at færdes og poste opslag anonymt på siden.

Gys! Hvordan kan jeg vide hvad jeg skal mene om folk når jeg ikke kan slå dem op eller kigge igennem deres post-historie? Bliver jeg nød til at forholde mig til hvad der bliver skrevet!? HJÆLP! FASCISME!

Siden har stort set ingen moderatorer tilknyttet, og det er måske derfor siden beskriver sig selv som værende ‘de mørkeste afkroge af internettet’. Derfor er det også langt fra sjældent, at siden har opslag af både racistisk, nynazistisk eller voldelig karakter.

Den der opretter et board kan sætte board’ets egne regler, moderere efter behag og lade andre hjælpe. Præcis som subreddits på Reddit, men det lyder mere skræmmende når man siger at der ingen kontrol er.

8chan er en udløber af hjemmesiden 4chan, som blev grundlagt i 2003. De to sider fungerer lidt på samme måde, men frøet til 8chan blev sået efter en form for chikanekampagne kaldet ‘Gamergate’ på 4chan, som sidens stiftere så efterfølgende forbød.

Helt kort gik det ud på, at der på 4chan blev opildnet til at chikanere kvindelige journalister, der skrev om computerspil. Det førte så til, at al diskussion, der omhandlede det, blev lukket ned af 4chan.

“Hej kære læsere. Vi uærlige journalister kan forsikre dig om at gamergate handlede om at genere kvinder. Ikke om at gøre oprør mod uærlige journalister. Folk der ikke kan lide uærlige journalister hader kvinder.
Venlig Hilsen
Uærlige Journalister”

Og det ville en gruppe brugere af siden ikke finde sig i, og derfor stiftede de så 8chan, som skulle fungere som et sted, hvor alt i store træk kunne diskuteres.

8chan fandtes i omtrent et år før gamergate-diskussion blev forbudt på 4chan. Den blev bare først rigtig populær på grund af gamergate-flygtninge fra cuckchan. Ekstremt dårlig og doven journalisme.

Det var softwareudvikleren Frederick Brennan, der stiftede siden, som han dog ikke længere er en del af. I et interview med New York Times siger han efter masseskyderiet i El Paso, at siden bør lukkes permanent, da den opildner til had.

Den samme melding var softwareudvikleren også ude med, efter et masseskyderi i marts ramte byen Christchurch i New Zealand. Der streamede gerningsmanden skyderiet til flere fora – heriblandt 8chan, da vedkommende gik ind i to moskéer og dræbte 51 personer.

Brennan har som de selv nævner ikke en skid at gøre med siden mere. Han er en stakkels krøbling der bare gerne vil være i fred.

Ifølge Daily Stormer sagde Brennan på podcastet The Ralph Retort at han var frustreret over folk som transen (nogle gode danske skældsord for transkønnede?) Brianna Wu der krævede at han blev udleveret fra Filippinerne og anklaget for at hoste en lovlig hjemmeside han ikke har ejet siden 2016, og at New York Times ringede til ham på et dårligt tidspunkt, og at han faktisk ikke mener siden bør lukkes.

Hvorfor kan det kobles til skyderiet i El Paso?

Gerningsmanden bag skyderiet i grænsebyen El Paso lagde angiveligt et både racistisk og hadefuldt dokument op på 8chan, kort tid inden han skød løs i supermarkedet Walmart og dræbte 22 personer.

I det dokument nævnes specifikt skyderiet i Christchurch i New Zealand.

Weekendens skyderi i El Paso er det tredje masseskyderi, der finder sted på et halvt år, hvor gerningsmanden har luftet de blodige tanker og idéer på 8chan, inden drabelige angreb har fundet sted.

Måske hvis naturlige ønsker og holdninger om en fremtid med forbindelse til fortiden, et nationalt fællesskab, et samfund med høj sammenhængskræft, et samfund der ikke bliver undergravet for billig arbejdskraft, havde frit løb andre steder end de fjerneste afkroge af internettet (Eller ligefrem blev implementeret i virkeligheden!) så ville der måske ikke være grund til vold.

Men når det at mene hvad vore forfædre mente og ønske et samfund som ligner deres, kan koste dig dit arbejde og din frihed, så holder de fleste det i skjul. Nogle mennesker kan ikke tåle at tie, og gør dumme ting hvis de ikke kan få lettet trykket.

Hvad bliver der gjort ved hjemmesiden nu?

I disse timer er det ikke stabilt at tilgå siden, og det skyldes ikke, at hjemmesiden er lukket ned i kølvandet på El Paso-skyderiet. Det skyldes, at tjenesten Cloudfare har trukket sig fra 8chan.

Virksomheden leverer et form for beskyttende lag til hjemmesider, der sikrer, at sider er let tilgængelige. Det beskyttende lag gør det muligt for 8chan at modstå angreb, hvor siden forsøges at blive lagt ned grundet store mængder af trafik.

Men efter masseskyderiet i El Paso har Cloudfare sat 8chan for døren, har direktøren af Cloudfare, Matthew Prince, skrevet i et blogindlæg, selvom det for ham og firmaet har været en svær beslutning. De blander sig normalt ikke i, hvad de enkelte hjemmesider, der er kunder hos dem, bringer af indhold, lyder det.

Ikke normalt. Kun når det passer Matthew Prince. Cloudflare kan godt lide at godhedssignalere ved at smide “hadske” sider af deres tjeneste, men fortsætter med at yde service til sider hvor pædofile deler tips til hvordan man kan komme tæt på børn.

Hvis du har en hjemmeside der bruger cloudflare, stop det. Brug bitmitigate eller noget andet i stedet.

– Rationalet er simpelt: De har vist, at de er lovløse, og den lovløshed har ført til flere tragiske dødsfald, skriver direktøren i blogindlægget om beslutningen.

8chan bliver derfor den anden hjemmeside, som Cloudfare har trukket sig fra. Den første var den højreekstremistiske side The Daily Stormer, som ifølge direktøren fra Cloudfare alligevel er dukket op på ny.

“Som alligevel er dukket op på ny” Det handlede altså ikke kun om at stoppe med at tilbyde en service, men om at lukke andres sider ned. Pædofilprinsen viser sine sande farver.

Hvad siger 8chan selv?

I en video, som 8chans ejer, Jim Watkins, har lagt på Youtube, forsvarer han sit firma.

– 8chan er kun et tomt stykke papir, som man kan skrive på, siger han som kommentar til kritikken om, at 8chan fungerer som yngleplads for radikaliserede.

Forbyd tomt papir. Folk må kun læse, ikke mene.

Jim Watkins siger desuden i videoen, at El Paso-gerningsmanden rent faktisk udgav sit racistiske manifest på mediet Instragram, før det endte på 8chan.

Der er ingen officielle meldinger, der bakker op om denne påstand – tværtimod blev manifestet postet før skyderiet i indkøbscentret.

Der er heller ikke nogle officielle meldinger om at det ikke passer. Hvorfor har ingen lukket instagram? Fordi siden er ejet af facebook som er ejet af jøder. Intet ville ske hvis det viser sig at være sandt, det ville bare blive fejet under tæppet. Sankt Brenton Tarrant livestreamede sit Christchurch-korstog på selve Facebook, og ingen prøvede at lukke dem.

Han føler sig samtidig udsat for en hetz fra de etablerede firmaer, som ikke længere vil lægge server til hans hjemmeside og tilføjer:

– Vores er en af de sidste uafhængige virksomheder, der tilbyder et sted, hvor du kan nedskrive dine tanker uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt de er stødende for en eller anden gruppe, siger Jim Watkins.

Hvor er løgnen? Alle der prøver at lave et alternativt socialt medie kan forvente før eller siden at blive presset til at censurere tungt. Hvis man ikke giver efter for presset, så bliver man stille og roligt tilsvinet af medierne og udelukket fra tjenester såsom app-butikkerne på Apple og Android telefoner (Se det sociale medie GAB).

En afsluttende betragtning

Er det ikke sjovt at der under en dag efter El Paso skyderiet var et andet skyderi i Dayton, Ohio, hvor gerningsmanden var venstreekstremist? Og er det ikke endnu sjovere at denne venstreekstremist bad om tips hos socialistiske “skytteforeninger” og udsendte antifascistiske dødstrusler over twitter, men ingen skriver om Twitters rolle i Dayton-skyderiet?

Vi siger ikke medierne er vandbærere for voldelige venstreorienterede. Vi siger bare journalister og løkker kunne kombineres til moderne julepynt (I minecraft, naturligvis)

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, gennemsnitlig Lollandsk kontanthjælpsmodtager og uansvarlig redaktør på Dagens Blæser

Tjek også

Sigøjnerkorsfareren anholdt af F.B.I

Den 32-årige Paul Miller der også er manden bag pseudonymet GypsyCrusader – grundet sin rumænske …

6
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
2 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
GydaOversætterenIngolfGaboldsenGosephClaus Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ingolf Gaboldsen
Skribent

Fra @KlausB på twitter:

So you want to have a conversation about “domestic terrorism,” & “white nationalism.”

OK, I’ll start:

threadreaderapp.com/thread/1158856108183891969.html

Oversætteren
Skribent

Det er godt at se, at hvide mænd gør lidt oprør.. Det giver håb for fremtiden..

brugernavn
Blæser læser
brugernavn

Fed artikel. Du er kommet dig efter fraværet i seneste 266b. Din stjålne kjøwenhawnerundskyldning er så tilgivet.