Hjem / Indsigt / På besøg i Svenskernes Hus

På besøg i Svenskernes Hus

Jeg ved at Det Frie Sverige selv vil skrive om deres fantastiske sommerfest i de kommende dage, og forhåbentlig også vise film og billeder derfra, men som gæst vil jeg gerne kort fortælle om hvordan det var at besøge Svenskernes Hus i Älgarås.

Jeg har ikke lagt skjul på min begejstring for konceptet og projektet, fra det blev præsenteret. Nu er milepæl efter milepæl nået, og endelig kom tiden til selv at se huset være centrum for nationalistisk aktivitet på højeste plan.

Det er både opløftende og inspirerende at se hvad det kan drives til, når der er en kritisk masse af villige aktivister, og hvilke frugter der kan plukkes efter årtier med et livskraftigt nationalt miljø. Samtidig er det også en erkendelse af det arbejde der ligger foran os i Danmark, når vi forhåbentligt snart vil gøre os forhåbninger om selv at nå disse højder.

Viljen til at yde, og starte de spæde skridt til at opbygge en sammentømret kreds af kvalitetsmennesker, skal komme fra sunde inspirationskilder, og – det smerter manges hjerter – denne inspiration kan hentes i store mængder fra Sverige, fra de forskelligartede nationalistiske projekter der findes der.

Fra turen til Varberg, Danmark fra Grenå, Danmark og videre ind til den svenske del, var der forventninger om et godt arrangement, og man må sige at de ikke skuffede. Det var en dejlig dag med mørke skyer, men mestendels tørvejr. Et smukt, velindrettet Svenskernes Hus, med meget gjort og endnu mere på tegnebrættet, tog imod 300 gæster, heraf et utal af glade børn. Der var kaffeskænkning (så er dagen allerede reddet), bar, bogsalg fra Logik Forlag, musiksalg fra Midgård Records, diverse tøj, bøger og materiale fra Asatru Folk Assembly, samt et stort bord hos Det Frie Sverige med tøj, bøger, plakater, foruden salg af Jotunheim Nutritions produkter. Overalt var der et godt samvær, og man kunne snakke med en bred vifte af nye såvel som gamle kontakter.

Udenfor på den nyanlagte, store græsplæne var en stor pavillion med bænke og borde, og en scene til musikere, talere og for nogen uheldige udenlandske gæster, smagsprøver fra den grusomme del af det svenske køkken, herunder naturligvis surstrømming. En polak løb med sejren i den forbindelse, hans smagsløg bedøvede af et langt liv med hård sprit. Lad mig dog anbefale messmør, hvad end det er. Det var slet ikke tosset for at være ærlig.

Kvaliteten af de deltagende var ikke til at tage fejl af, og det var i den grad god optik med mænd i god form, glade kvinder og en storm af unger, der blandt andet havde en hoppeborg at bruge energien på.

Med zoomere skal land bygges.

Der var folk fra diverse lande og foruden Dan og Magnus fik vi også taler fra tyske Florian, kroatiske Ivan og der kan have været andre vi missede, da megen tid gik med at tøffe rundt.

Jeg vil opfordre andre til at se på hvad nationalister rundt om i Europa har at byde på, og tage det arbejde de udfører til os, så disse sunde åndspåvirkninger kan omdannes til den indre, danske skaberkraft. Vi har i umindelige tider haft den nordiske førertrøje, og den skal vi da have igen. Stort tak til Det Frie Sverige for denne oplevelse.

Vores memes kan vi dog ikke give slip på, før gamle problemstillinger har fundet sine løsninger – host, Østdanmark, host.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

BONUSNOVELLE! Jonni kidnapper Lars Løkke Rasmussen

Vi er blevet beriget med en novelle direkte tilsendt af Jonni Hansen, som ellers skulle …

6
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
5 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
OversætterenLarsLarsenBørge-MuhammedMorningstarSorte Slyngel Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ogier le Danois
Blæser læser

SKÅNE ER DANSK!!!1!!

Morningstar
Gæst
Morningstar

Blekinge och Halland också. Vilket kommer innebära att även Jimmie Åkesson och (((Carl Bildt))) kommer att bli danskar så småningom. Vad dom tycker om detta har jag ingen aning. Dom kan ju alltid bli flyktingar.

Sorte Slyngel
Gæst
Sorte Slyngel

Fantastisk at de selv har formået at bygge et ordentligt miljø op for deres børn, nu hvor samfundet ikke kan bistå med sådan en opgave.

Børge-Muhammed
Gæst
Børge-Muhammed

The Backpack Kid ft. Claus Boatsinker

LarsLarsen
Gæst
LarsLarsen

En rigtig god tur. Det har været den største whitepill jeg har haft siden jeg på en restaurant blev sat ved bord 88.

Svenskernes hus kan varmt anbefales.

Oversætteren
Skribent

Hvis de ikke vil inkludere os i samfundet, så laver vi vores eget..