Hjem / Verden / Snyd løses med papkasser

Snyd løses med papkasser

“Du skulle have en papkasse på krydderen – i Minecraft.” Nej, faktisk i virkeligheden. Hvis du er brun og kendt for at være en snydepels.

Hos nogle menneskearter er det ikke så meget tilegnelsen af vigtig viden og relevant info, der står som det højeste ønske hos dem der uddanner sig (eller hos deres forældre/klan). Det er nærmere et stykke papir hvor der står “doktor”, “kirurg” eller “raketprofessor” som tæller. Til det formål har vi talrige gange set disse fremmede typer snyde i eksamenssituationer. Det kan gøres på adskillige måder, og vi taler mest om kinesere og indere i den forbindelse. I Danmark er det nok cirka samme situtation, bare skift inder ud med pakistaner/brunling.

Men nu er banebrydende metoder i snydets hjemland blevet taget i brug. Præsident Modi nøjes ikke med blot at bygge 100 millioner toiletter. Nu giver han sine svindlerkarle af studerende en kasse på hovedet.

Mens vi i Danmark har forsøgt os med en digital prøvevagt for at forhindre eksamenssnyd, har en skole i Indien taget en noget mere lavpraktisk metode i brug.

Her blev eleverne ved en kemi-eksamen i sidste uge udstyret med papkasser over hovedet, der skulle forhindre dem i at kigge efter sidemanden.

Forenden på kasserne var skåret ud, så eleverne kun kunne kigge ned på deres eget bord og opgavepapirer.

Billeder af den noget særprægede anordning blev efterfølgende delt på Facebook af en ansat på skolen, hvorefter det gik viralt. Det skriver flere udenlandske medier.

Billederne førte hurtigt til kritik af skolen, Bhagat Pre-University College, der ligger i Haveri i delstaten Karnataka.

Selv delstatens undervisningsminister, S. Suresh Kumar, blandede sig på de sociale medier og skrev i et tweet, at der var tale om en uacceptabel praksis.

– Ingen har ret til at behandle nogen, og slet ikke elever, som dyr. Der vil blive taget hånd om denne perversion, skrev han.

Nu har skolen været ude og undskylde, skriver CNN og BBC.

Ifølge begge medier forklarer skoleleder M.B. Sateesh dog, at der var tale om et frivilligt forsøg, og at elevernes forældre var informeret på forhånd.

Ja, ja, de har været ude at undskylde for et frivilligt forsøg, samtidig med at man er fuldt bevidst om det massive snyd. Fordi heste går med skyklapper, er en papkasse som skyklapper, og dermed behandler man de studerende som dyr. Aha. Hvad med den praksis at man tvinger børn ind i en bygning i 10 år og placerer dem tættere end en flok køer i en stald? Bare en lignende tanke, når vi skal lade som om vi er krænkede.

I Algeriet gik myndighederne endnu mere drastisk til værks, da de lukkede for internettet i hele landet, mens de algeriske gymnasieelever tog deres sidste og afsluttende studentereksamen.

Må jeg have lov at gætte på, at hvis man må medbringe sin egen papkasse, så skriver disse boulevardpøllere fakta på indersiden eller klistrer en telefon derind. Eller noget. De er såmænd kreative nok. Du kan fjerne “kigge-på-sidemand”-snyd, men du kan ikke fjerne selve viljen til at snyde. Søger man på eksamenssnyd, vil man se at der er uendeligt mange måder at gøre det på, så Pajeet behøver ikke opfinde den dybe tallerken, papkasse eller ej.

Show bobs with answer yes.

Generelt er det en fin ide med den papkasseløsning. Jeg så den gerne brugt i et meget bredere perspektiv herhjemme. Alle fremmede i Danmark, eftersom vi har erfaring med deres dårlige opførsel, skal på ethvert tidspunkt have en kasse på hovedet. Så har de betydeligt sværere ved at lave ballade, både i skolen og på gaden. Ok, det vil måske forhøje ulykkesfrekvensen for bybusser og taxaer, men det er en pris vi må betale for et mere fredeligt multikulturelt paradis. Der er selvfølgelig også en risiko for at kasser på hovedet kan kollidere med vort maskeringsforbud, især hvis der er en foldeklap med kikhuller. Det vil også kræve en del ressourcer at håndhæve kasseloven.

Faktisk har jeg ikke helt gennemtænkt det. Jeg trækker midlertidigt mit forslag tilbage og går i tænkeboks. Når vi på redaktionen har udstukket en officiel linje angående papkassespørgsmålet, så holder vi en pressekonference på Krystalgade 14. Nærmere info følger. Forvent dog at det er noget med, at vi bare skal af med de fremmede i landet i stedet for at tvinge en papkasse over deres muggiisser.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Sjælden sejr til italienske nationalister

Datoen er d. 9. september 2019 – de officielle Facebook- og Instagramprofiler for de to …

6
Efterlad et svar

avatar
 
5 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
7 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
holocausterOversætterenDr. ShekelgrublerLarsLarsenIngolf Gaboldsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Mit hjerte er en fedpost
Gæst
Mit hjerte er en fedpost

Indien er et land fyldt med memes – Pewdiepie

Ingolf Gaboldsen
Skribent

If It Looks Stupid but Works It Ain’t Stupid

18066660-a667df4c987dd8f0896cd0d296314681-1513660540-650-f45a38d292-1513867468.jpg
LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Jeg kan godt se problemet med papkasseløsningen, men det virker som en god ide og jeg syntes ikke at vi bare sådan udenvidere skal opgive den. Jeg forestiller mig at man kunne lave et form for papkasse symbol som folk så kunne få sat på tøjet, evt en gul papkasse da det ville være lettere for alle at se symbolet.

Dr. Shekelgrubler
Blæser læser

Anti-snyd og lokum i ét. Hvis de nu ellers ikke elskede at skide så meget i gaderne, kunne de jo efter endt eksamen lukke papkasserne og skide ned i det hul, de før kiggede ud af.

Oversætteren
Skribent

Det er kun snyd, hvis man bliver opdaget..

lebensraum
Blæser læser
lebensraum

sagde jøden og grinede hele vejen til banken for 1030’te gang