Hjem / Danmark / D̶ø̶d̶s̶m̶a̶r̶c̶h̶ på udflugt med Dagens Blæser

D̶ø̶d̶s̶m̶a̶r̶c̶h̶ på udflugt med Dagens Blæser

Der er en helt masse at opleve i Danmark, og udflugter til seværdigheder indeholder samtidig to positive aspekter. Dels at man får forstærket båndene til sin jord og forfædre og dels at det er en muggifri oplevelse. Dagens Blæsers bedste var en tur i guddommelige Jylland på udflugt, og den primære destination var Kalø slotsruin, grundlagt i 1313 af kong Erik Menved. Formålet med opførelsen af denne fæstning, sammen med andre konstruktioner andre steder, var at kongemagten skulle patruljere jydebonden efter oprør.

Ruinen viser sig i det fjerne.

Selve ruinen er brudt ned og materialet blandt andet brugt til Charlottenborg på Kongens Nytorv, men den ældgamle vej derud, ligger her endnu.

Tykkelsen er murene er voldsom. Det mest overraskende ved turen var dog den ret store tilstedeværelse af efterårshvedemarkstøser. Noteret.

Det er et stort anlæg i smukke omgivelser, og må have set imponerende ud i sin oprindelige tilstand.

Kalø slot blev hurtigt nedbrudt ved kongeskifte, men en genopførelse lod ikke vente på sig længe. Det med at forhandle ting på plads ved indsættelse af en ny konge er ikke tosset. “Vi støtter dig som vores næste konge og du lover at udrense fædrelandet for æ’ næser og brunlinger. Det er en aftale.”

Dagens Blæser bevægede sig derefter til majestætiske Mols Bjerge og deres gravhøje, hvor en efterårsudsigt i det bakkede paradis bekræfter, at man bor i det smukkeste land på Jorden. Fladlandsøboere definitivt btfo.

Intet fotografi med en zoomerfon tjener det ære, så kom ud og kast øjnene på det i kødrummet.

Vi fortsatte til Ebeltoft og ind på museet for Fregatten Jylland. Dette skibsmuseum, med fine skibsmodeller og bøger af selveste Benno Blæsild, var en glimrende oplevelse inden man går ombord på den enorme fregat i tørdokken.

Opbygningen af /voresfregat/.

Man får en kende lyst til at eje modelskibe.

Ovenfor ses en model af det svenske skib Vasa. Svenskerne kunne måbende se Danmark søsætte sine vidundere, og ville overgå deres storebror. Derefter byggede de noget der skulle forestille et større skib, men som ikke ejede et skibs grundlæggende egenskaber. Således kan man se en smædemodel af den kæntrende Vasa, der på dens famøse jomfrurejse viste at misundelse er en grim ting og inkompetence er direkte dødelig.

“Vi vil have et større skib end dansken”. Ok Sverige.

Fregatten Jylland er enorm.

Man kan ombord se alle niveauer af skibet, og det er yderst interessant. Fra kanoner, til krudtlager, til kongesektionen, til skibslægen. En model af en læge ved navn Melchior er at se ombord. “Jeg amputerede dit underben, men jeg fandt at du også havde træsplinter andre steder, ikke mindst i din forhud, så den fjernede jeg. Det er pudsigt, som disse træfninger ender med skader der nødvendiggør dette indgreb”, fortalte Melchior de skamferede matroser.

Det er interessant at blot ÉN dags udgifter til multikulturen ville være mere end rigeligt til en istandsættelse, der atter ville gøre fregatten sødygtig. Nogen gange må man påmindes hvilke uhyrlige udgifter der spenderes på vores eget folkemord, mens midler til bevarelse af fortidsminder doseres nærigt.

Det skal der laves om på.

Efter besøget hos Fregatten Jylland var det tid til rundgang i det gamle Ebeltoft og et visit på en fin, historisk restaurant.

Jeg ser frem til næste Blæser-tur og flere kulturelle berigelser der rent faktisk er kulturelle berigelser.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Ishøj lukker ned på grund af spredning af dødelig sygdom

Ishøj slår alarm. Det står nu klart at smittespredningen er ude af kontrol og at …

7
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
4 Kommentartråde
3 Tråd kommentarer
6 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
Lord LollandMit hjerte er en fedpostLarsLarsenBenno Blæsildboergemuhammed Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Mit hjerte er en fedpost
Gæst
Mit hjerte er en fedpost

Fregatter og våbenskjolde er god optik.

boergemuhammed
Blæser læser
boergemuhammed

hALLO, siden virker af lort til. Jeg kan hverken se billeder eller kommentere på artikler med brave browser WHAT THE FUCK, dB111

Lord Lolland
Administrator

Et eller andet har gjort at billeder og kommentar-post knappen bliver anset af visse adblockere og åbenbart Brave som enten en reklame eller et uønsket script. Om det er en wordpress opdatering hos os eller en opdatering i gængse filtrer vides ikke.
Vores webmaster arbejder på sagen.

Indtil videre burde det kunne løses ved at sætte dagensblaeser.net på en whitelist, det virker i hvert fald for uBlock

Benno Blæsild
Gæst
Benno Blæsild

Jeg, Benno Blæsild (ingen relation), spørger hermed; ønsker I den totale kulturudflugt?!

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

JA! “ivrig armviften”

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Det var en kanontur og dem findes der mange af i Danmark. Så grib jeres nærmeste hudhader, eller sågar jeres 3dkvinde, og kom ud og oplev det.

Mit hjerte er en fedpost
Gæst
Mit hjerte er en fedpost

>3D kvinde

Ellers tak, det er no nut november, vi er Chadcels nu.
comment image