Breaking News
Hjem / Verden / Somalia plages af græshopper

Somalia plages af græshopper

“Årh, det er en skam”, lader til at være den grundlæggende reaktion på nyheden om at store sværme af græshopper flyver rundt i Somalia og omegn.

Somalia er plaget af den værste græshoppe-invasion i mere end 25 år, oplyser nyhedsbureauet Reuters. Insekterne har foreløbig ødelagt 70.000 hektar landbrugsarealer i landet samt Etiopien. Dermed er fødevareforsyningerne i de to lande truet, har FN advaret om.

Med undertrykte tårer udtrykker en verdensborger sin sorg.

Der er fra tid til anden store problemer med afgrøder der gnaskes til grunde af insekter, så somaliere ikke får føden ned i deres maver. Det gør at de ikke får den næring som de ellers havde regnet med skulle blive dem til dels. Dette er af flere blevet beskrevet som “en ærgelig situtation”. I det omfang de ikke får denne næring, må de enten have erstatningsføde fra nødhjælpsorganisationer eller klare sig med et reduceret kalorieindhold, og vil således kunne opleve en sultfølelse af kortere eller længere varighed.

Vi er på Dagens Blæser naturligvis ikke blot overskriftjægere, men er også interesserede i en dybere analyse. Således har vi bedt om en ekspertudtalelse fra insektforsker og professor i afrikastudier Basse Løvenkrands fra Syddansk Universitet. Han havde følgende at bidrage med:

“Det er uden tvivl en krisesituation set fra et landbrugsperspektiv. Omvendt må vi også beskue denne tilstand som et fast tilbagevendende fænomen. Og i det større billede afslører græshoppeplagen også det somaliske samfunds skrøbelighed.”

“Der kan for eksempel ikke sprøjtes insektgift fra fly, hvilket ville være den nemmeste måde at kontrollere situationen på, da sikkerheden for flytrafik er så ikke-eksisterende, at det ikke kan lade sig gøre. Somalierne er så krigeriske og ude af stand til at opføre sig nogenlunde anstændigt i blot et par døgn, at man er tvunget til at udløse en regulær humanitær katastrofe. Denne somaliske uduelighed og medfødte inkompetence, og det deraf afledte permanente kaos og mangel på enhver stabilitet, afspejles på alle måder i denne situation. Lad mig oplæse et citat derom (indsættes nedenfor – red.).”

Given the scale of the disaster, aerial spraying using airplanes would have been the ideal control measure,” said Etienne Peterschmitt, an FAO representative in Somalia. “However, security conditions in most parts of Somalia do not allow it.”

“Når man i tilstrækkelig mange år har studeret Afrika generelt og Somalia i særdeleshed, så begynder man at se græshoppen som et mere værdigt væsen end somalieren. Der er aldrig en græshoppe der har bortført og voldtaget småpiger i Jylland, eller på anden måde har udvist en nærmest satanisk, ondskabsfuld natur. Den spiser jo blot kornprodukter, hvilket stadig er at finde på enhver respektabel kostpyramide.”

“Så disse komplet uduelige glødepærekranienegere der i et alt for stort antal bebor Somalia, og såmænd også Esbjerg, er ude af stand til at gøre noget i den pågældende krise, alene fordi de har gjort Somalia til et så evnesvagt, voldsplaget, konfliktramt og talentsvækket skodland, at de ikke engang kan lade insektbekæmpende fly gøre deres arbejde. Fortæl mig at disse folk ikke fortjener deres skæbne. Der er intet håb for et blomstrende Somalia, for landets altoverskyggende problem er somalieren selv, og vi kan takke græshopperne for at kaste lys på dette aspekt af de evige, selvskabte hungersnødsscenarier. Man bliver så træt! Optager vi det her?”

Fin analyse fra Basse Løvenkrands, der i høj grad formår at dykke ned i historien og give lidt baggrundsstof, for således bedre at forstå den situation som Somalia befinder sig i.

Forsker og professor Basse Løvenkrands om græshoppen: “ikke alle superhelte bærer kappe.”

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Islands Socialistparti vil fjerne statue af den første permanente bosætter

Islands Socialistpartis formand, Gunnar Smári Egilsson, har opfordret til, at statuen af Ingólfr Arnarson, som …

8
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
5 Kommentartråde
3 Tråd kommentarer
9 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
7 Kommentarorer
Dr. ShekelgrublerMorningstarTom VensterTorsten TorLarsLarsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Heksejægeren
Gæst
Heksejægeren

Forestil jer hvis vi stoppede alt nødhjælp. Forestil jer…

Ogier le Danois
Blæser læser

Så behøvede stakkels lille Greta Thunsperg ikke længere bekymre sig om overbefolkning og vil dermed kunne starte i skolen igen.

Heksejægeren
Gæst
Heksejægeren

Det er helt kontinent af mennesker, der bliver holdt kunstigt i live.

Torsten Tor
Blæser læser

Det gør hovedparten af afrikanere, arabere osv. også i de hvide lande, hvilket kun er godt, fordi når de hvide trækker stikket så er det goodbeirut med dem.

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

>Insekterne har foreløbig ødelagt 70.000 hektar landbrugsarealer i landet samt Etiopien.

De har udslettet Etiopien? Fucking BÆÆÆJJSSSDDD

Tom Venster
Gæst

Gresshoppene har minst like mye rett til Somalia som somaliere.

Morningstar
Gæst
Morningstar

Dessa briljanta hjärnkirurger har alltså lärt sig att ta ut pengar ur hålet i väggen men skjuter samtidigt ner alla flygplan`Det finns ett talesätt, är huvudet dumt så får kroppen lida. I rest my case.

Dr. Shekelgrubler
Blæser læser

“komplet uduelige glødepærekranienegere”, haha. Jeg elsker blæseren.