Hjem / Verden / Sjælden sejr til italienske nationalister

Sjælden sejr til italienske nationalister

Datoen er d. 9. september 2019 – de officielle Facebook- og Instagramprofiler for de to italienske nationalistiske bevægelser CasaPound og Forza Nuova er blevet bandlyst. Facebook forsvarer sig som altid med den samme gamle sang om, at brugere og organisationer, der spreder had ikke er velkomne til at dele deres budskaber. Forza Nuova spreder nemlig tonsvis af hadske budskaber – de går ind for repatriering af fremmede, socialpolitikker der tilskynder befolkningsvækst og en styrkelse af den traditionelle kernefamilie. I sandhed nogle skræmmende budskaber.

CasaPound tog sagen til civilretten og vandt. Civilrettens afgørelse betyder, at Facebook straks skal genaktivere kontoen for det italienske parti CasaPound og betale gruppen 800 € (knap 6000 kr.) for hver dag kontoen har været deaktiveret. Facebook skal ligeledes betale sagsomkostningerne. Dommeren udtalte efter sigende, at uden Facebook var partiet “udelukket (eller yderst begrænset) fra den italienske politiske debat”. Forza Nuova håber på at få en lignende afgørelse i næste uge.

Ifølge Zuckerbergs repræsentanter, er de to partier farlige organisationer eftersom de fejrer Mussolini, hvilket Silicon Valley mener er et brud på deres regler. Brugen af ​​”forbudte symboler” som det keltiske kors og Fasces er ligeledes ifølge Facebook et eksempel på, at vi her har at gøre med hadefulde og farlige organisationer.

Da italienske reportere pressede Facebook på, hvad specifikt disse organisationer kunne gøre for at overholde reglerne, nægtede repræsentanter at give nogen oplysninger, idet de sagde, at de ikke ønsker, at CasaPound og Forza Nuova skulle være i stand til at komme udenom forbuddet.

Selvfølgelig. Facebooks formål er jo ikke at censurere uanstændighed – det er blot at stikke en kæp i hjulet for nationalistiske organisationer uanset hvad.

Om SorteSlyngel

Tjek også

Jødedommen i Rusland

Blandt nationalister finder man tit sympati for Vladimir Putin og Rusland. Dette skyldes at de …

10
Efterlad et svar

avatar
 
6 Kommentartråde
4 Tråd kommentarer
5 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
7 Kommentarorer
SorteSlyngelEvolationDen GamleOgier le DanoisSvend Goenge Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Evolation
Blæser læser
Evolation

Facebook: “Vi vil ikke oplyse, hvad vores regler går ud på, for så risikerer vi, at folk overholder dem”

Det er jo fuldstændig absurd!

Claus Boatsinker
Redaktør

Det er rart at der findes uafhængige domstole til at gribe fat om deres næser og dømme dem for deres forbrydelser. De vil aldrig frivilligt give os en flig af frihed.

Evolation
Blæser læser
Evolation

Ja, historien her er bestemt en “hvid pille”, så lad os håbe, at der kommer flere af den slags afgørelser …

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Pasta, pasta med sovs, der blev sagt basta, din smovs.

Svend Goenge
Skribent

Et flex i verdensklasse fra CasaPound!

1576089388492.jpg
Ogier le Danois
Blæser læser

Pasta la vista, baby.

Evolation
Blæser læser
Evolation

Får pludselig lyst til fashsta med kødsauce …

Den Gamle
Gæst
Den Gamle

Men hvor er Casa Pound så på facebook? Jeg har forgæves ledt efter dem.

trackback

[…] Sjælden sejr til italienske nationalister […]