Hjem / Radio / Radio 266b Afsnit 140 – En Kjærkommen lejlighed

Radio 266b Afsnit 140 – En Kjærkommen lejlighed

Ekstraordinært uorganiseret afsnit med Anders Kjær fra Nordens Grænse som gæst

Ugens emner, meget løst:
Genforeningen og demokrati
Kongehuse
Anders Kjærs korstog mod sukkerfri sodavand
Tror også vi nåede at nævne Iran, ikke sikker for jeg spildte roesaft ud over mine noter og jeg gider ikke høre det igennem igen.

Søren Pinds ministeruniform som nævnt i forbifarten: www.bt.dk/politik/se-billederne-typisk-soeren-pind-moedte-op-i-opsigtsvaekkende-toej

RSS: radio266b.libsyn.com/rss
Email og paypal: radio266b@gmail.com
Bitcoin: 12Cgg3Jz5Jwouu6G5AsMg66mn9Gry9rw9a

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, uansvarlig redaktør på Dagens Blæser og vært på podcastet Radio266B.

Tjek også

Radio 266b Afsnit 156 – 3 års jubilæum eller “148 del 8”

Radio 266bs 3 års jubilæum fejres best med en hyggesnak og en snaps. Eller en …

17
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
8 Kommentartråde
9 Tråd kommentarer
12 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
10 Kommentarorer
OversætterenRitter Eduard von SchlafhausenDr. Shekelgrublervivian edsbergSorteSlyngel Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ingolf Gaboldsen
Skribent

Præsident Woodrow Wilsons selvbestemmelsesret-princip, det blev en international dagsorden efter 1.verdenskrig galt for alle andre end folk med tysk-afstamning. Senere blev det også at problem at både Italien og Japan afprøvede disse principper.

Det første punkt i NSDAP parti program omhandlede overstående.

goej
Gæst
goej

Rynke på næsen af 200kr og have 5000 om måneden!?

Heksejægeren
Gæst
Heksejægeren

Kjærs CHAD aura er fuldstændigt ude af kontrol!

Svend Goenge
Skribent

Mig gennem hele afsnittet:

haah.jpg
Dr. Shekelgrubler
Blæser læser

Nordens Blæser.

SorteSlyngel
Skribent

Kjær er altid fortræffelig.

vivian edsberg
Gæst
vivian edsberg

Danmark fra Ejderen til Hallandsåsen.

vivian edsberg
Gæst
vivian edsberg

Hvorfor kunne Tyskland egentlig ikke også få en folkeafstemning om Østpreussen i 1939? Det ville have sparet megen ulejlighed.

Oversætteren
Skribent

God pointe!

Dr. Shekelgrubler
Blæser læser

Fordi (((de))) kun går ind for (((demokrati))) når det er til egen fordel.

vivian edsberg
Gæst
vivian edsberg

Hvem “de”? Så vidt jeg har kunne læse mig frem til, så tryglede og bad den tyske regering i sensommeren -39 den britiske ditto om at medvirke til en folkeafstemning i de polsk besatte områder af Østpreussen. (Kilde John Toland)

Dr. Shekelgrubler
Blæser læser

Når et ord er omgivet af tre paranteser ((())), så hentydes der til vores småhattede, krognæsede venner med base i Israel, eller dittos løjer.

vivian edsberg
Gæst
vivian edsberg

Krognæsede er ikke nogen god beskrivelse, men ellers kan jeg godt regne ud nogenlunde, hvad du mener. Kan du evt. huske lidt mere specifikt hvilke navne, det kan have drejet sig om? Ellers gør det ikke noget.

Dr. Shekelgrubler
Blæser læser

Det er den evige jøde. Rotten der alle dage har huseret i enhver jødisk sjæl, eller mangel på samme.

Ritter Eduard von Schlafhausen
Gæst
Ritter Eduard von Schlafhausen

Du mener Vestpreussen. Jeg kan ikke give dig et definitivt svar, men der var gode grunde til ikke at gøre det fra Vestens side. For det første var det meget vigtigt for Polen at have adgang til Østersøen og dermed resten af omverdenen. Især når landets to største naboer ikke var venligt indstillet. En anden grund var at der ikke virkelig var en garanti for at Hitler ville stoppe ved Vestpreussen, siden Tyskland stadig gjorde krav på andre grænseområder såsom Schlesien og Posen. Hvis Polen overgav Vestpreussen, ville landet være totalt isoleret i tilfælde af at tyskerne kom med flere krav. Dette var ikke en urimelig frygt, siden Tjekkoslovakiet havde overgivet Sudetenlandet og dermed var forsvarsløst da Tyskland besatte Tjekkiet.

Du kan gøre ligesom andre og skrige “it’s da j00s”, eller du kan prøve at forestille dig hvad lederne af Tysklands nabolande kunne have tænkt i slutningen af 30’erne hvis de var nogenlunde intelligente og rationelle. Hitler havde brudt Versaillestraktaten og havde generobret alt tysk land og mere i østen, minus Polen. Desuden havde Tyskland for nyligt indgået en pagt med Sovjetunionen, og selv hvis man ikke kendte indholdet af den, var det et ret tydeligt tegn på at Tyskland ønskede at sikre sin østlige flanke og få hjælp i en fremtidig krig.

Jeg bebrejder ikke Hitler for sin politik, men det er meget tydeligt at han førte en aggressiv politik og at statsledere ville have helt logiske grunde til at modsætte sig ham. Ingen stormagt ville han fundet sig i Hitlers opførsel. Tag f. eks. Hitler selv, da han erklærede krig mod Sovjetunionen. Han beskrev korrekt at Sovjetunionen havde taget mere land fra Rumænien end aftalt, at Tysklands interesser i Litauen ikke blev respekteret, at Sovjetunionen ønskede at stationere soldater i Bulgarien og at Sovjetunionen ønskede at angribe Tyrkiet for at få adgang til Middelhavet. Desuden var Molotov (Sovjetunionens udenrigsminister) meget interesseret i om Tyskland ville understøtte Rumænien og Finland i tilfælde af nye sovjetiske aggressioner.

Hitler forstod meningen bag disse spørgsmål og aggressioner og traf den korrekte beslutning om at angribe før det var for sent.

Oversætteren
Skribent

Du virker intelligent. Skriv til Nordens Grænse, så vi andre kan høre mere!