Hjem / Verden / KÆMPE CHOK: Trumps ”fredsplan” er ren shilling for Israel

KÆMPE CHOK: Trumps ”fredsplan” er ren shilling for Israel

Trump har fremlagt sin 80-siders lange plan for fred i Mellemøsten på et pressemøde i tirsdags. I den anledning læste jeg en meget morsom artikel skrevet på Berlingske. Den starter som følger:

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har nu fremlagt sin længe ventede israelsk-palæstinensiske fredsplan.

Den kunne lige så godt være udtænkt i regeringskontorerne i Israel som i det amerikanske udenrigsministerium.

For der var intet i planen, som den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ikke selv kunne have udtænkt som sit drømmescenarie.

Hvis den pågældende journalist havde ment hvad han skrev, så ville det være noget nær det tætteste på sand journalistik, vi er kommet – journalistik hvor man objektivt vurderer hændelser og intet fortier. Men nej – den slags journalistisk arbejde er forudsat et frit Danmark, og der er lang vej endnu før dette kan blive en realitet.

Det er dog sjovt hvor åbenlyst det er blevet for den almene journalist, at Trump ikke laver andet end at løbe Israels ærinder. Det kan ikke længere skjules, ej heller kan det forties i samme grad som tidligere.

På tirsdagens pressemøde udtalte Trump:

»Jeg blev ikke valgt til at gennemføre små opgaver eller vige bort fra de store problemer,« sagde Donald Trump på tirsdagens pressemøde.«

Nej, du blev valgt til at gennemføre et utal af store og vigtige opgaver, som du har veget bort fra. Til gengæld er du ikke blevet valgt til at agere lakaj for Israel.

Trump (Israels stikirenddreng) har i den israelskorkestreret aftale givet palæstinenserne lov til deres egen suveræne stat bestående af lidt pletter hist og her på vestbredden af Jordanfloden samt et Gaza, som ikke længere må have våben. De suveræne pletter rundt omkring vil selvfølgelig være omringet af de israelske bosættelser, som USA vil anerkende som en del af staten Israel.

Palæstinenserne vil desuden modtage investeringer på op mod 50 milliarder shekels dollars fra USA til opbygningen af deres nye stat. Så vil USA selvfølgelig også opføre en ambassade i den palæstinensiske stat. Så hvem ved, måske blive homosex også lovligt i det nye Palæstina?

»Jamen, hvad siger palæstinenserne til det.« spørger du nok. Argh, det ved jeg godt, at du ikke spørger om. Det er rimelig åbenlyst, men lad mig for god ordens skyld alligevel sige dig det. De siger nej.

Mahmoud Abbas, der er leder af det palæstinensiske selvstyre, kalder forslaget for en »sammensværgelse«, der »ikke vil blive vedtaget.«

Den palæstinensiske leder siger videre, at aftalen fra Trump vil blive sendt i »historiens skraldespand.« Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Historiens skraldespand. De kan virkelig noget med billedsprog dernede.

Jamen, er der så virkelig ikke nogen som synes, at det er en fed ide med noget fred? Næ, det er der sgu ikke – ikke udover jøderne og deres marionetdukker selvfølgelig.

Heller ikke den palæstinensiske Hamas-bevægelse, der kontrollerer Gazastriben, tager godt imod Trumps fredsplan.

»Vi afviser den her aftale. Vi vil ikke acceptere nogen erstatning for Jerusalem som hovedstad for den palæstinensiske stat,« siger en højtstående embedsmand fra bevægelsen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Iranerne, der har et yderst anspændt forhold til Israel, kalder Trumps fredsplan for “århundredets forræderi”.

»Den skamfulde fredsplan, som USA vil indføre mod palæstinenserne, er århundredets forræderi og dømt til at fejle,« lyder det fra det iranske udenrigsministerium i en udtalelse.

Også den libanesiske Hizbollah-bevægelse, der er støttet af Iran, kritiserer i en udtalelse den 80 sider lange fredsplan fra Trump.

»Aftalens forslag om bosættelserne udgør en af de største farer og har til formål at fratage palæstinenserne retten til deres land,« skriver bevægelsen.

Aftalen står åben i fire år, så der kan nå at ske meget endnu. En ting er dog sikkert, Trump vil fortsætte med at lade Israel misbruge det amerikanske folk.

Om SorteSlyngel

Boomernes skræk, zoomernes håb. Kært barn har mange navne, mit er Sorte Slyngel, og jeg er professionel leverandør af vredesbenzin til Blæseren.

Tjek også

Nomineret til ‘Bedste Film,’ så har du vel husket bøsserne og negerene?

Husker du Hollywood? Du ved den der jødiske enklave, hvor adskillige højtprofilerede magtjøder sidder og …

3
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
LarsLarsenClaus Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator

De må ikke styre deres egne grænser. De må ikke have åbne forbindelser med andre lande uden jødisk tilladelse. De må iķke have militær eller blot paramilitære grupper. Og så videre.

Claus Boatsinker
Administrator

For god ordens skyld tæppebombede jøderne Gaza i går aftes for at vise forbrødringens ånd. Århundredets næststørste chutzpah-opvisning (efter shoah-afpresning).

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Total joke af en aftale.