Hjem / Danmark / Oplev Danmarks skønhed!

Oplev Danmarks skønhed!

Hvis man som mig nogle gange føler sig udmattet oven på de mange kulsorte piller, der udspringer fra den politiske debat og vores engang så stolte bybillede, har man sikkert også prøvet at sidde med en overordentlig fornemmelse af afmagt og generel nedtrykt sindsstemning. Det er et hul, der er nemt at falde ned i og ofte anstrengende at kravle op af igen.

Men fat mod! Der findes nemlig et remedie mod denne ellers så ødelæggende lidelse. En medicin, som hverken består af sprut eller fjolletobak, men i stedet noget, der taler til selve vores inderste væsen; Danmark, vores fædreland, hvis oldtidsjord har været hjemsted for det danske folk i over tusind år. Og i denne vores jord kan man tydeligt se vores forfædres eftermæle; de brede vandløb, gravet ved håndkraft i en svunden tid, de mange smukke bygningsværker, både i norrøne og kristne tider, der bevidner vores medfødte intellekt og afspejler den urgamle stræberånd, der gang på gang har manifesteret sig i vores folkefæller op igennem historien.

1800-tallets nationalromantikere omtalte den danske natur som noget magisk og yndefuldt, med en iboende mystik, der grænsede til det guddommelige. Til lyden af himmelske toner og bombastisk orkestermusik lovpriste man Danmarks herlighed og vort folks udødelige ret til selv samme. Rundt omkring i skovene kan man stadig finde de gamle samlingssteder, hvor niveauinddelte volde og talerstole i granit dannede rammen for folkelige sammenkomster og festligheder i bedste Morten Korch-stil. I sandhed noget, der burde genoptages!

Men det er immervæk begrænset, hvor meget af fædrelandets skønhed man kan skimte gennem en internetartikel. Derfor vil jeg opfordre dig, kære læser, til at snøre vandrestøvlerne og tage ud til de mange fortidsminder og landemærker, som dækker vores smukke folkehjem, nu hvor foråret gerne skulle være på vej. Du kan være 100% sikker på, at der findes nogle i dit nærområde, så hvis du befinder dig i en situation hvor alt synes håbløst, fortvivl ikke, men grib fat i en eller flere venner og foreslå en tur ud i fædrelandets rige natur.

Som en klog mand engang sagde: ”Hvis du vil have et godt eksempel på hvordan man undgår sorte piller, så synes jeg man skal kaste et blik på Rigsledelsens foreslag om at gå uden for en dør.”

Om Svend Goenge

Tjek også

Forsvarschef: Højreekstremisme udgør fare for uniformsnegere!

Gud, konge, familie, folk og fædreland… Det er disse dæmoner som den moderne danske stat …

8
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
6 Kommentartråde
2 Tråd kommentarer
6 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
Herr Shekelliebervivian edsbergLarsLarsenSorteSlyngelClaus Boatsinker Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Redaktør

Det fede ved Danmark er, at der er noget at se overalt. Man tror måske ikke der er seværdigheder i sit lokalområde, men der er meget mere end man tror. Jeg bliver altid overrasket over Jyllands skønhed og priser muligheden for at se noget nyt. Meget mere venter derude!

Ogier le Danois
Blæser læser

Gåtur i skoven + CCR i ørene = Max hygge

Ogier le Danois
Blæser læser

Claus Boatsinker
Redaktør

Skov er hygge på steroider.

SorteSlyngel
Skribent

Hvis man af den ene eller anden grund er tvunget til at leve i storbyen, så er det næsten en livsnødvendighed at komme ud langs åen eller en tur i skoven.

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

En smuk artikel med et endnu smukkere budskab!

vivian edsberg
Gæst
vivian edsberg

Personligt kan jeg især anbefale Øm Jættestue.

Herr Shekellieber
Gæst
Herr Shekellieber

Det har jeg gjort temmelig meget i de seneste måneder. I mit lokalområde, hvor jeg som barn gik på opdagelse og legede og fiskede, som man gjorde før internettets tidsalder. Men netop de minder gør mig alligevel trist, for jeg ved i hvilken retning udviklingen går. Overbeskyttende forældre og digital virkelighedsflugt. Bevares, vi kunne falde ned fra et træ eller gå igennem isen, men det var dog ting, som vi selv kunne tænkte os frem til at undgå. Nu ser jeg ingen, som absolut ingen, børn der leger i naturen. Der er stadig spejdere – altid under opsyn af voksne – og duelighedstegn er “polariserende”. Dem der undtagelsesvis blev kørt til skole af forældrene, blev drillet med det. Idag synes den limousineservice at være helt normal. De røde svin vil have fjernet karaktergivning, for ingen må få at vide, at de er bedre eller dårligere end andre.

Men Danmark er da stadig skønt. Var nede ved den gamle mergelgrav forrige efterår, og til min store overraskelse vrimlede det med grønne frøer. Så blev jeg pludselig 40 år yngre og begyndte at jage dem, hehe. Desværre er pindsvinene næsten forsvundet. Insekterne ligeså – husker tydeligt hvordan bilernes nummerplader så ud om sommeren dengang. De store tudsevandringer i foråret og efteråret har jeg slet ikke set i de sidste 6-8 år. Der er tydeligvis noget galt – og det er ikke klimaforandringer. Braklægningsordningen burde have givet dyrelivet et boost, men det synes kun at være gnavere og rovfugle.

Pis, det er svært at være glad, når man har slugt for mange sorte piller.

www.bt.dk/samfund/ny-liste-danske-arter-er-blevet-mere-truede