Hjem / Verden / Jødedommen i Rusland

Jødedommen i Rusland

Blandt nationalister finder man tit sympati for Vladimir Putin og Rusland. Dette skyldes at de internationale russiske medier som RT er kritiske overfor vesten, og præsenterer Rusland som nationalistisk. Den vestlige presse er også så kritiske overfor Rusland, at man forestiller sig at de må være på vores side. Tanken om Rusland som vores redningsmand er behagelig, men jødedommen står muligvis stærkere i Rusland end den gør i vesten, hvorfor vi ikke kan forvente hjælp fra Rusland.

Her er en video fra en Chabad konference, den samme ortodokse jødiske bevægelse som bl.a. Jared Kushner og Ivanka Trump er tilhængere af, hvor den jødiske situation i Rusland bliver beskrevet. Han starter med at fortælle historien om Chabad under kommunismen hvilket også er interessant, men de efterfølgende udtalelser ~42 minutter inde er de relevante i forhold til at punktere myten om det nationalistiske Rusland.

“Hvis du besøger Dnepropetrovsk (Ukraine) i dag så finder du det største jødiske fællesskab i verden. 22 etages menorah center som blev betalt af lokale donorer og kostede $94 millioner… Når du går by til by så finder du en renaissance af jødedom som du aldrig har set i dit liv. Når du besøger Moskva, jeg var der for et par måneder siden, sidste år byggede de et jødisk museum for $65 millioner, det er det mest fantastiske jødiske museum jeg har set i mit liv… Unge mennesker i dag vil være jødiske, og de vil være stolte af deres jødedom… Aldrig før i jødernes historie har et land gået fra at være ingenting til absolut fænomenal vækst og udvikling…”

“En af de andre elementer for jødedommens succes i Rusland, selv om han ikke er så populær i USA lige nu, har været Vladimir Putins venskab til det jødiske fællesskab… Putin er måske ikke god for Rusland, men han er ihvertfald god for jøderne i Rusland. Hvorfor? Fordi da Putin var en lille dreng, når han kom hjem fra skole hver dag og hans forældre arbejdede og der ikke var nogen til at tage sig af ham, så lavede han lektier med den jødiske familie som boede ved siden af, og han voksede praktisk talt op i hjemmet af en ortodoks jøde. Han føler en kæmpe anerkendelse mod jøderne, og alle hans barndomsvenner er jøder, og jeg tror han ser den positive effekt jøderne har på at bygge Rusland op som et nyt land… I dag er en jøde mere sikker på gaderne i Mosvka end Paris, for hvis man lægger en finger på en jøde i Mosvka tager de sig af det med det samme. Nu ser vi en opblomstring af jødedommen i Rusland som du aldrig har set før. “

Da Putin tog til Israel sidste år, så besøgte han muren sent om aftenen. Mange ting Putin gør er ikke offentlige… Hvor mange jøder er der? Nogle siger en halv million, andre en million, nok ikke flere… Du kan ikke håndtere Rusland som USA, I Rusland er det hele skjulte handler. For eksempel er der maaange skjulte handler mellem Rusland og Israel, som du aldrig har hørt om. For eksempel blev de tidlige møder mellem Putin og Sharon, og Putin og Bibi (Netanyahu) orkestreret af Chabad…”

“Jeg var i Moskva, og der var tusinde mennesker der, 13 oligarker i rummet, og deres nettoværdi var over $30 milliarder… De styrer den russiske økonomi. Forskellen (til USA) er at vi er det jødiske etablissement i Rusland, 98% af jødedommen i Rusland er styret af Chabad…”

Om Alexander

Tjek også

Seks millioner mundbind forsvundet i Østafrika

Det lyder som starten på en ordentlig omgang shitpost, men den er god nok d’herrer …

8
Efterlad et svar

avatar
 
4 Kommentartråde
4 Tråd kommentarer
7 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
6 Kommentarorer
LarsLarsenAlexanderIngolf GaboldsenOversætterenClaus Boatsinker Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Evolation
Blæser læser
Evolation

Jeg kan huske et afsnit af PWR, hvor gæsten (Adam Green fra Know More News) kom ud i en ret intens og interessant diskussion med en af de faste paneldeltagere (Dr. Patrick Slattery) om netop Ruslands og Putins relation til Chabad/Israel/Zionisme etc.

Ingolf Gaboldsen
Skribent
Claus Boatsinker
Redaktør

Nok blev der ryddet marginalt op efter Jeltsins klovneshow, men der er brug for seks millioner flammekastere til at jage den evige plage væk, og det lader til at der ikke er tegn til at den jødiske magt i vest og øst vil blive mærkbart svækket.

Oversætteren
Skribent

Hvorfor er USA (og særlig dens progessive del) så, så stor modstander af Rusland?

Ingolf Gaboldsen
Skribent

De vil gerne lave et frit-marked på deres egne præmisser istedet for bare at indgå i USA/Euro-zonen.

Men ellers så tror jeg at det for at have et “fjendebillede” i vesten, så man undgår fokus på det vigtige.

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Ingen reb-larp og nu heller ingen Ruslands-larp???

Brrruuuuuhhhhhh