Hjem / Samfund / Hvordan drager vi nytte af Coronavirus?

Hvordan drager vi nytte af Coronavirus?

Man har sagt på vores fløj, at det kræver en katalysator at opnå forandring i samfundet. Nu har vi Coronavirus til at sprede sygdom, panik, økonomisk krise, osv. Hvordan drager vi nytte af denne begivenhed?

Det er oplagt at kritisere globaliseringen, da denne har været årsag til spredningen af virussen fra Kina til Danmark. Tilmed bliver vi påvirket økonomisk, da vi har flyttet meget af vores produktion til Kina, og den resterende produktion er afhængig af forsyningskæder fra Kina til at levere materialer.

Man kan kritisere staten for dens manglende handlekraft, som har tilladet virussen at komme til Danmark. Dette kan sammenlignes med handlekraften set fra Kinas mere autoritære styre.

Man kan kritisere individualisme og materialisme, når folk ignorerer myndighedernes anbefalinger om rejseforbud, fordi de allerede har bestilt en skitur til Alperne og taget ferie fra deres arbejde. Dette kan sammenholdes med et mere kollektivistisk perspektiv.

Virusen vil forsage en økonomisk krise af større eller mindre grad, pga. sygdom og karantæner af arbejdskraften og forbrugere, samt påvirkningen på de føromtalte forsyningskæder fra Kina.

Sundhedsvæsnet vil blive presset til det yderste, så kvaliteten af sundhedsydelser vil blive forringet, og folk vil ikke kunne modtage nødvendig behandling. Dette vil ramme de ældre hårdest, da de er mere sårbare og generelt har brug for mere behandling.

Aflysning af sociale arrangementer, koncerter, festivaler, osv. vil vække en utilfredshed, kedsomhed, og rastløshed hos især unge mennesker, som kan føre til ballade i gaderne, men som måske også kan være en periode for refleksion over samfundet og deres liv.

Jeg tror ikke Coronavirus vil føre til hungersnød eller en nedbrydning af samfundet, men det kan være generalprøven for en værre begivenhed i fremtiden. Jeg vil i denne omgang anbefale læserne at fylde fryseren, køleskabet, og konservesskabet med madvarer, samt at prøve at dyrke nogle kartofler denne sæson, bare for en sikkerheds skyld.

Jeg har pt. ingen konkrete forslag til kampagner i forbindelse med Corona, men jeg håber at vi kan få nogle forslag i kommentarfeltet.

Om Alexander

Tjek også

Desperate tider kræver kreative løsninger

Frisøraftaler er aflyst, restauranter, shoppingcentre og butikker er lukkede. Det meste af Danmark er som …

10
Efterlad et svar

avatar
 
5 Kommentartråde
5 Tråd kommentarer
8 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
8 Kommentarorer
AlexanderSorteSlyngelTorsten TorLars Agerbaek med AeBåt Båtsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Det bliver spændende, men jeg har heller ikke noget konkret bud på en kampagne.

Søg dog indsigt, menneske
Gæst
Søg dog indsigt, menneske

Faktum er i hvert fald, at den altoverskyggende ævl omhandlende virussen, fra mediernes side, behændigt gør det lettere at undlade at rapportere fra katastrofen ved de græske grænser mod Tyrken.

Torsten Tor
Gæst
Torsten Tor

Ja, og det er selvsamme ondskabsfulde løgnepresse -system der “uddanner” os i Corona virus. Vi tror på det. Noget vi ikke kan se som så meget andet. “Nu er jeg syg ligesom sidste år! Det er corona! Men er det ikke bare forkølelse igen! Nej, jeg er staten og du har corona. Tag denne sprøjte i armen! Hvad er der i det!? Lad være med at spørg, bare gør det. Du tvivler vel ikke på videnskab? Ok jeg vil jo ikke være konspirationsteoretikere og være til grin, så bare sprøjt det ind i mig”

Jens Rasmussen
Gæst
Jens Rasmussen

Det er sjovt hvordan MSM giver både beskeden at “Det er bare en slem influenza” og samtidig også beskeden”LUK DET NED”.

Båt Båtsen
Gæst
Båt Båtsen

Man kan også bruge humor, til at liste noget “os-dem” retorik ind i folks underbevidsthed. Hvis man sammenligner nordiske mennesker med asiater, er det ret åbenlyst at vi behandler dyr mere anstændigt. Hvorfor? fordi vi fundamentalt set er forskellige og derfor bør leve hver for sig.

#flagermussuppe-jokes…

Lars Agerbaek med Ae
Blæser læser

kritik af åbne grænser ligger lige for, men verden bliver selvfølgelig også nød til at samarbejde på tværs af grænserne for at løse denne situation.

man kunne tage amerikansk anti-japansk propaganda og lave Corona-virus memes ud af det.

anti-japan.jpg
SorteSlyngel
Skribent

G-E-N-I-A-L-T
Let the memewars begin