Hjem / Andet / Eskimobørn strandet på Mors

Eskimobørn strandet på Mors

Der er mange forskellig konsekvenser af Coronachans besøg i Danmark. Aflysninger af ditten og datten er så omfattende at man knapt kan følge med.

Rejserestriktioner er naturligvis en anden side af den virale medalje, og den rammer nu en stor flok eskimoer, der har elevstatus på Galtrup Efterskole på Mors. Skolen er lukket ned på grund af virussituationen, men ingen har hentet juniorinuitterne, og grundet det såkaldte grønlandske selvstyres inaktivitet sidder eleverne nu fast på efterskolen.

Galtrup Efterskole agerer kontaktfamilie for de grønlandske elever, så længe de er i Danmark. De kan derfor ikke uden videre bede de grønlandske elever om at forlade skolen. Derfor afventer man nu, om det grønlandske selvstyre vil have eleverne hjem, eller om Grønland bliver lukket for ind- og udrejse.

At der kun er postevand til maden hjælper ligesom ikke på humøret blandt de unge.

Det er en yderst ærgelig situation, og også disse unge gør tilsyneladende hvad de kan for at undgå smitte.

Dagens Blæser har talt med skoleleder Benno Vindild der beretter om en “akut mangel på håndsprit” på Galtrup Efterskole.

“Det er helt vildt. Vi fik leveret 12 papkasser med håndsprit for 3 uger sigen, og det er alt sammen væk. De går sindsygt op i håndhygiejne, vores elever fra Grønland. Når vi taler med dem om deres ufrivillige ophold her på Mors, så bombarderes vi med spørgsmål omkring levering af mere håndsprit”, beretter Benno Vindild.

Der er, fra en af eleverne oprettet “spritkomite”, kommet en liste med produkter eleverne mener kunne fungere som en udmærket erstatning for håndsprit. Øverst på denne var snapsprodukter, og andre stærke alkoholiske præparater, der kunne have en tilfredsstillende, bakteriedræbende effekt.

Ved helbredstjek fra områdets sundhedspersonale kunne man konstatere, at flere af eksimoerne ikke havde helt styr på balancen, og tillige havde kraftigt sløret tale. De testede dog negativt for covid-19, og blev lagt til ro med cowboytoasts og panodiler.

En elev demonstrerer på Dagens Blæsers medbragte håndsprit, hvordan man tester og sikrer kvaliteten af disse vigtige hjælpemidler.

Det er uvist hvornår myndighederne på Grønland får hentet disse unge hjem igen, eller om det overhovedet kommer til at ske. Vi kan i hvert fald føle os sikre på at de ikke smitter hinanden eller omgivelserne gennem håndtryk, da deres nærmest fanatiske spritforbrug entydigt fortæller historien om en ekstrem forståelse for vigtigheden af at have meget, meget rene hænder.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Grundlovsdag – dagen hvor politikere udstiller deres totale hykleri

På grundlovsdag kan man konstatere at det i praksis ikke gør nogen forskel, at vi …

3
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
3 Kommentarorer
Tom VensterLarsLarsenSvend Goenge Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Svend Goenge
Skribent

Som Plague Inc. gentagne gange har vist os, så er inuitterne særdeles resistente over for enhver spredning af virus. Nu ser vi hvordan de bærer sig ad.

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Smittede på grønland = 0

Rly makes u think…

Tom Venster
Gæst

Ingen vet vel bedre enn eskimoer viktigheten av å ha nok alkohol tilgjengelig og naturligvis til å drepe bakterier, ingenting annet.