Hjem / Indsigt / Minneapolis, privilegiets by

Minneapolis, privilegiets by

Hvis man tænker “livet er sgu lidt kedeligt” så kan man næsten hver gang kigge på USA for underholdning. Amerikabeskuere bør i disse dage kigge mod Minneapolis, hovedstaden i delstaten Minnesota, for underholdning.

For nogle dage siden døde en sort mand under en anholdelse. Var det et hændeligt uheld eller et hyperracistisk mord begået af en hvid betjent? Aner det ikke, og har ikke tænkt mig at undersøge det.
Det der interesserer mig er det videre forløb og den sammenligning man kan drage med et tidligere dødsfald foresaget af politiet i samme by.

Det videre forløb i korte træk er at traditionelle og sociale medier piskede en stemning op, som førte til et voldsomt optøjer begået af negerne i byen. Butikker plyndret, bygninger sat i brand og endda dødsfald hvor den desperate indehaver af en pantelånsbutik skød efter uromagere der forsøgte at plyndre butikken, hvoraf en døde. Politistationen for Minneapolis 3. politidistrikt måtte evakueres, og er siden blevet plyndret og ildspåsat af uromagere.

Kort over optøjeret som det var Torsdag kl. 10.
Siden er bla. den markerede politistation blevet plyndret og brændt af.

Plyndringer er intet nyt

Det er langt fra første gang, at en mediestorm omkring et sort dødsfald foresaget af politiet i USA har medført plyndringer. Historisk kan man kigge tilbage på optøjerne i Los Angeles, og tættere på nutiden de store optøjere i Ferguson i 2014, Baltimore 2015, og det noget mindre optøjer i Milwaukee i 2016. Alle disse har fulgt den samme drejebog; neger begår kriminalitet, dør enten i politiets varetægt eller under anholdelse, medierne siger “vær sur” til negerne som så går amok og plyndrer nærmeste butikker.

Bevæbnede “tag-koreanere” beskytter butikker fra sorte uromagere i Los Angeles, 1992

Er der nogen der bevidst pisker en stemning op blandt negerne for at tage fokus væk fra andre ting?
Jeg har hørt påstandene fra flere vinkler men aldrig set beviser.

Bruger negerne oppiskede stemninger til at få 5-finger rabat på nye basketballsko og fladskærme?
Absolut.

Kulminationen nærmer sig

Delstatspolitiet er ankommet til Minneapolis og er begyndt at tilbageerobre stykker af byen så brandvæsnet kan komme til. I periferien er Minnesotas National Guard (Delstats-styrke a la hjemmeværnet) ved at stille op hvis der bliver brug for dem, og Præsident Trump har tweetet om at militæret vil træde ind hvis nødvendigt. Hvis negerne ikke selv holder op med uroen, så bliver de meget snart tvunget.

Sammenligning med et drab i 2017

I 2017 døde en anden person på grund af Minneapolis’ Politi. Her var tale om den hvide kvinde Justine Diamond.

Justine hørte skrig i natten, tænkte det var en voldtægt, og ringede efter politiet. Da hun så patruljevognen gik hun op til førersiden, formentlig for at sige dav og forklare hvad hun mente der foregik. Men før hun nåede det trak betjenten på passagersiden, den Somaliske Mohamed Noor, og skød hende i brystkassen, hvorefter hun døde.

Tilfældigvis havde begge betjente deres krops-kameraer slukket, så man har kun deres to forklaringer på hvad der skete. Baseret på disse forklaringer gik Mohamed Noor i første omgang fri, men blev senere anholdt og idømt 12.5 års fængsel for drabet.

Den offentlige anklager mente der ikke kunne rejses tiltale. Det tog over et halvt år før en Grand Jury (undersøgende nævningeting) blev nedsat og det ikke bare lykkedes at rejse tiltale mod Noor, men få ham idømt 12.5 års fængsel.

Hvad var byens hvide befolknings reaktion? De holdt en mindehøjtidelighed. Der var ingen gigantiske protester. Der var ingen optøjer med plyndring og ildspåsættelse.

Selv da den offentlige anklager i første omgang sagde der ikke var nok bevismateriale til at dømme Noor var det vildeste der skete at den identitære forening Identity Evropa (nu American Identity Movement) lavede et lille mindealter med blomster og lys ved politistationen for Minneapolis’ 5. politidistrikt.

Et alter der forresten blev fjernet og undersøgt fordi det var ulovligt og man ville retsforfølge de ansvarlige. Der var dog ikke noget retsligt efterspil for foreningen.

Hvidt privilegium i Amerika

Endnu en gang er narrativet om den hvides privilegium i Amerika og vesten generelt undermineret.

De “højt privilegerede” hvide får trusler om retsforfølgelse når man mindes racefælle dræbt af politiet. Mens de “stakkels undertrykte” sorte får lov til at plyndre og hærge i dagevis uden problemer i en lignende situation.

Om Lord Lolland

Lars "Lord" Lolland, uansvarlig redaktør på Dagens Blæser og vært på podcastet Radio266B.

Tjek også

Årtusindets gayop: Gyldent Daggry “kriminel organisation”

Demokrati. Redaktionen gider snart ikke skrive mere om det. Dets sande ansigt er nærmest satanisk …

8
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
8 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
6 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
EvolationSorteSlyngelTorsten TorLarsLarsenIngolf Gaboldsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ingolf Gaboldsen
Skribent

¯\_(ツ)_/¯

EZLnJteWsAACizU.png
Ingolf Gaboldsen
Skribent

Keith Maurice Ellison is an American politician and lawyer serving as the 30th Attorney General of Minnesota. A member of the Democratic–Farmer–Labor Party,

EZLt-SRXgA0eNv6.png
Ingolf Gaboldsen
Skribent

Ligesom vi ser til Paludans demonstrationer i ghettoerne, så der altid hvide libsshits klar til at lege pædagoger

photo_2020-05-29_14-59-32.jpg
LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Der er nogle vilde videoer af det hele. En masse bix nooding, man kan finde en compilation på BANG, hvis man altså er en nice guy.

Torsten Tor
Blæser læser

Hvis der var “white supremacy” i hvide lande ville der ikke være en fejlfarvet eller subversive jøde der. De ville alle være i deres lorte hjemlande uden adgang til hvide mennesker! Og ANTIFA ville være der hvor de hører hjemme!

SorteSlyngel
Redaktør

Minneapolis borgmester Jacob Frey er lygtepæleføde. Vreden er forståelig, eftersom den er et resultat af 400 års slaveri og racisme – eller hvad han nu sagde. Very cool. I mellemtiden brænder din by om øerne på dig.

Evolation
Blæser læser
Evolation

TRUMP: “these THUGS are dishonoring the memory of George Floyd”.

Jeg hader når Trump bruger denne type begrundelser.

Optøjer skal selvfølgelig slås ned, men ikke fordi at de er vanærende for George Floyd …