Hjem / Verden / Islands Socialistparti vil fjerne statue af den første permanente bosætter

Islands Socialistparti vil fjerne statue af den første permanente bosætter

Islands Socialistpartis formand, Gunnar Smári Egilsson, har opfordret til, at statuen af Ingólfr Arnarson, som anses for nationes grundlægger skal fjernes. Han henviser til ‘Black Lives Matter’-bevægelsen som begrundelse for en nedrivning.

Ifølge Gunnar Smári Egilsson “myrdede” og undertrykte Ingólfr Arnarson, mennesker der modsatte sig det høvdingedømme han grundlagde på Island. Derudover handlede han med og ejede slaver. Derfor ønsker Gunnar Smári Egilsson at erstatte statuen af den islandske høvding med blandt andet slavere og urostiftere.

Statuen af Ingólfr Arnarson er udført af billedhuggeren Einari Jónsson og har prydet Reykjavik siden 1924. Ingólfr Arnarson er kendt for at være Islands første bosætter og grundlæggeren af dens hovedstad – han forlod oprindeligt sit hjemland Norge over en blodfejde.

En skribent fra Helluland News skrev et indlæg, der kort og præcist udstiller Islands Socialistpartis hykleri:

The reality, of course, is quite different. Ingólfr Arnarson did not murder anyone to modern standards. He lawfully executed terrorists, not “freedom heroes”, who were plotting a rebellion. Ingólfr Arnarson did own slaves indeed. Like every Norseman at the time. None of them black (primarily Irish or other Nordics), making Gunnar Smári Egilsson’s reference to BLM all the more bizarre. In a more interesting twist, most slaves in Iceland also had slaves themselves at some point.

But this is quite irrelevant. Ingólfr Arnarson did found Iceland. Gunnar Smári Egilsson would not exist and would not have the freedom to piss on his culture, heritage and history, if it wasn’t for Ingólfr Arnarson, and his slaves.

I dag er det dog nogle helt andre folkeslag, der har valgt at bosætte sig på Island. Kæmpe S herfra.

Om SorteSlyngel

Boomernes skræk, zoomernes håb. Kært barn har mange navne, mit er Sorte Slyngel, og jeg er professionel leverandør af vredesbenzin til Blæseren.

Tjek også

“Prins raser efter racisme”

Jeg kunne ikke undgå at give projektilopkastpressen hos TV2 et klik, da prins William (ham …

4
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
3 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
4 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
4 Kommentarorer
Lars Agerbaek med AeDr. ShekelgrublerLarsLarsenHeksejaeger Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Heksejaeger
Blæser læser

Jeg ville grine hvis ikke det var så tragisk. Nationer er skabt af mænd der erobrede og slog ihjel. Du ser ikke mongolerne komme med undskyldninger for Genghis Khan. Tværtimod, så har de en kæmpe guld statue af manden i en af deres byer.

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Den video gav mig supercancer. Der er ikke en eneste plet på jorden vi må have for os selv. Du kan ikke flygte, hvide mand. Enten står du og ellers falder du.

Dr. Shekelgrubler
Blæser læser

Præcis. Men de skal endelig bare blive ved med at presse hvide op i en krog, fordi lige pludselig så går det op for folk, hvad der foregår.

Lars Agerbaek med Ae
Gæst
Lars Agerbaek med Ae

Den video har det hele. Frikadeller der siger #NotAllMuslims, muggier der står og jubler over at der er mange flere demonstranter på ders side, fokus på muggiernes mad og deres planer om at åbne en restaurant, hjernedøde politikere der påstår at indvandrere giver overskud, erhvervslivets ønske om tusindvis af nye muggier hvert år, truslen fra en stigende islamofobi blandt islændinge.