Hjem / Danmark / Pilrådden plimsoller der sejlede jøder væk forgyldes

Pilrådden plimsoller der sejlede jøder væk forgyldes

Det er sjældent at en rådden båd, der af lokale betegnes som en øjebæ der skæmmer havnen, får pludselig luksusbehandling i millionklassen. Det er som at skrabe en dampende hundehømhøm op fra fortovet, placere den i et jordskælvssikret pengeskab og med politiudrykning få den udstilt på Nationalmuseet.

Grunden til denne mærkværdige renovering ville nok have overrasket dig, hvis ikke jeg havde afsløret det i overskriften, så lad os kigge på den magiske historie. Så ved vi også alle hvorfor denne faldefærdige eksbåd får 5-stjernet mediedækning, der inkluderer såvel en lang artikel som en videoreportage.

Skibet Frem i Næstved Havn er ikke ligefrem en fryd for øjet. Faktisk en decideret øjebæ, synes flere lokale. Flere lokale mener, det skulle være sendt til skrot. Men så skete der pludselig noget uventet.

Skibet var så råddent at det for år siden tog vand ind og endte på bunden af Næstved havn.

– Det er en del af den sejlende kulturarv. Den er bygget til at sejle frugt fra Fejø ind til København. Under 2. Verdenskrig går historien også, at den sejlede jøder til Sverige, siger Niels Erik Sørensen, formand for Fejø Skibs- og Bådeværft.

– Familien Buck var jøder og blev sejlet til Sverige i Frem, og da de kom hjem, kontaktede de ejeren af Frem og sagde, at de gerne ville donere en ny motor som tak for hjælpen.

Taknemmeligheden for at slippe for potentielt tvangsarbejde var stor. “Sejler du os til Skåne får du 7 skibe! Hvad skal du med 4 skibe? Har jeg virkelig lovet dig et skib? Hvad blev vi enige om, en gammel motor, ikke sandt?”

Ak ja. Tårerne presser sig på når man tænker på at dette skrotskib har fragtet Moishe, Mordekai og Shlomo over Øresund. Jeg har tidligere ment, at dem der hjalp med af få jøder med ophold i Danmark ud, burde have haft en medalje, men det er egentlig ikke fair. I Sverige ville de have 3 millioner færre fremmede og ikke være i en desperat dødsspiral, hvis ikke det var for nederdrægtige, forbryderiske levantinere. Vil man have en kort, præcis præsentation af denne chokerende sandhed bør man læse bogen “Hur Sverige blev en mångkultur”.

Køb den for 79 svenske kroner. Det svarer til 3 danske kroner.

Under alle omstændigheder var det ikke en god eller ærerig løsning at sende dem til Sverige. Madagaskar var en fin løsning, som (((2. verdenskrig))) desværre fik spændt ben for til enorm skade for Europa den dag i dag.

Men nu ruller bolden for denne jødebåd. Skibsbevaringsfonden spytter 150.000 kroner i det håbløse projekt og det forventes at den endelige regning ender på mellem tre og fem millioner kroner. Lad mig selv gætte på at vi havner på lige præcis seks millioner. Bare en mavefornemmelse…

Det er desværre sandt, Peter Winter.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Domstolsterror mod dissident – igen igen

Man kan mene hvad man vil om ebola, corona, snue og de restriktioner der med …

3
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
1 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
3 Kommentarorer
SorteSlyngelEvolationIngolf Gaboldsen Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Ingolf Gaboldsen
Skribent

Det ikke første gang de har benyttet sig af en fortælling fra 2.verdenskrig for at få støtte.

Evolation
Blæser læser
Evolation

… og det bliver nok heller ikke den sidste gang!

SorteSlyngel
Redaktør

150.000 shekels?! Det er meget tæt på at være et Danskernes Hus.
Jeg trykker S for det skibsprojekt.