Hjem / Andet / Dansk heltemod

Dansk heltemod

Noget vi skal opdyrke meget mere end vi gør i dag er fortidens helte. Man må ægre sig over ens egen skolegangs svigt, hvor det nationale ikke spillede nogen rolle overhovedet, og ungzoomere i dag får formentlig intet kendskab til Danmarks mange heltefigurer, og slet ikke i en kontekst hvor historiens heltes dødsforagt og ildsjæl for fædrelandet, kan inspirere til kamp mod nutidens fjender, der i den grad trænger til at blive bekæmpet.

I går var det årsdagen for stormen på Frederiksstad. I den første slesvigske krig blev denne sydslesvigske by ved Ejderen, befriet af Hans Helgesen og efterfølgende belejret af de holstenske styrker. Hans Helgesen indrettede byen til forsvar, og efter terrorbombningerne, hvor store dele af byen blev helt ødelagt, kom så stormen på Frederiksstad den 4. oktober 1850 med 5.000 holstenere.

Når Hans Helgesen ikke lavede ufattelige militærsejre lavede han N-tårne i Flensborg Avis.

Resultatet blev hellig dansk sejr, og Hans Helgesen, der havde fået tilladelse til tilbagetrækning i lyset af det skævvredne styrkeforhold, viste lederskab og mod der trodsede odds og gav Danmark sejr i treårskrigens sidste større slag.

Danmarks historie er strøet med helte, og enhver hadsk dreng bør i kampen mod GloboShlomoHomo, Region EU Nord v/Luder Mette, erindre sit eget blods storhed og sine forfædres imponerende bedrifter.

Hans Helgesen var gårsdagens mand i skysovs, med stor ære naturligvis også til de danske soldater under hans ledelse, og lad deres navne leve for evigt hos os, de nationalistiske, vågne danskere – v i t t e r l i g t  Danmarks eneste håb for en lys fremtid.

Vil du skrive om en dansk helt? Gør det. Vi bør have 14 artikler om dagen om danske helte, så bare kom til tasterne, gut.

Om Claus Boatsinker

Tjek også

Strava, en cykelapp, og Capitol-protesterne

2021 bliver efter alt at dømme vildt underholdende. 2020 var klovneri på et niveau der …

5
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
5 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
5 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
5 Kommentarorer
lebensraumSvend GoengeLarsLarsenboergemuhammedSorteSlyngel Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
SorteSlyngel
Redaktør

en podcast omkring danske helte, hmmmm

boergemuhammed
Blæser læser
boergemuhammed

I Slesvig skal atter tales dansk. Og det i en ruf! Længe leve Hans Helgesen.

LarsLarsen
Blæser læser
LarsLarsen

Smuk artikel om Dansk heltemod. Køb Danske historiebøger på DBA og bliv storhjernet. Bare husk kun at købe bøger udgivet og printet før 1945. Det er hot stuff.

Svend Goenge
Redaktør

Genoptag de storslåede folkemøder i fædrelandets smukke natur og få så grænsen rykket ned til Ejderen; Slesvig tilhører det danske folk, ligesom det har gjort det i tusind år før 1864💪🏻😎

lebensraum
Blæser læser
lebensraum

Ikke flere broderkrige !