Hjem / Verden / Det aserbajdsjanske spørgsmål

Det aserbajdsjanske spørgsmål

Den igangværende konflikt mellem Armenien og Aserbajdsjan har grobund i regionen, Nagorno-Karabakh. Begge lande er tidligere sovjetiske stater, og efter Sovjetunionens fald har der været stridigheder omkring regionen.

Regionen blev i Sovjettiden foræret til Aserbajdsjan af Stalin, på trods af at dets befolkning hovedsageligt består af etniske armeniere. Disse armeniere vil af naturlige årsager gerne adskille sig fra aserbajdsjanerne og tilslutte sig Armenien, som har været deres landsmænd i århundreder.

Regionen erklærede sig som en uafhængig stat ved navn Artsakh. Armenien har i samarbejde med regionen besat den, samt flere områder omkring den for at skabe en sammenhængende grænse mellem dem.

Dette har været status quo i årtier nu.

Der har de seneste år været flere mindre grænseoverskridelse og provokationer begået af både Armenien og Aserbajdsjan. Men den seneste hændelse ser ud til at være en større optrapning, hvor Aserbajdsjan forsøger at fravriste sig regionen.

Det rejser spørgsmålet: Hvem skal vi yde vore moralske støtte?

Selvfølgelig kan man grug-braine og sige; Armenien, kristent. Aserbajdsjan, islamisk. Armenien tommel op! Har man behov for et andet ræsonnement, så er Aserbajdsjan er udstyret med en masse israelske militærvåben. Men selvfølgelig skal støtten ydes til det etniske folk der har ret til regionen. 

Eksportere tonsvis af våben til aggressiv muggie-nation, hvis formål er at nedkæmpe gode kristne *tipper hat*

Armenien har desuden beskyldt et tyrkisk krigsfly for at have nedskudt en armensk jet. Det gør det muligt for Armenien at smide aktivere deres trap-card, da de kan påkalde sig Ruslands assistance, eftersom de er en del af CSTO-militæralliancen. Dog er der seriøse tvivl om Ruslands militære indblanding. Jeg sætteer pengene på, at Putin kommer til at agere fredsmægler som Rusland tidligere har måtte gøre. 

Tyrkiet støtter som ovennævnt muggierne i Aserbajdsjan, og har endda sendt et hav af deres syriske terrorister fra Den Frie ”Syriske” Hær mod Armenien, hvor de praktisk set fungerer som lejesoldater. 

Håber jeg på et aserbajdsjansk blodbad? Øhh jaer, det har jeg gjort lige siden de vandt Eurpoæisk Melodi Grand Prix i ’11… ufortjent, mand!

Om SorteSlyngel

Boomernes skræk, zoomernes håb. Kært barn har mange navne, mit er Sorte Slyngel, og jeg er professionel leverandør af vredesbenzin til Blæseren.

Tjek også

Kæmpe chok; bøsse anklages for pædofili

Jeremiah Harris, stjernen i Netflix-dokumentaren “Cheer”, er blevet ramt af nye anklager, der alle har …

2
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
1 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
Dr. Schlomo ShekelsteinClaus Boatsinker Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
Claus Boatsinker
Administrator
Claus Boatsinker

Jeg kan høre Ronald og Leonid med Shubidua spille i det fjerne… Ja, det er meget trættende, og hvis vi nu endelig skal til at rydde op i hvem der hører til hvor, så bør konflikten sprede sig, så tyrken kan kyles endeligt væk fra Europa, hvor de dagligt besudler græsk, europæisk jord.
Thi de er pisperkere.

Dr. Schlomo Shekelstein
Blæser læser
Dr. Schlomo Shekelstein

Jeg er grug-brain, så. En død muggi, et problem mindre. Mere indviklet behøver det ikke være.