Hjem / Andet / “Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

“Oprørende og dybt beskæmmende”: en fortælling om ”Dagskost i en KZ-lejr”

Forleden da kreative aktivister med mottoet ’dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed’ og med tilknytning til Den Nordiske Modstandsbevægelse, malede byen rød i forbindelse med en oplysningskampagne om påskehøjtidens oprindelse, var der ramaskrig i ’Globohomo-Danmark’. Grov antisemitisk ’hærværk’ blev aktionen kaldt, selvom den være meget mild og ikke ødelagde noget. Justitsminister Nick Hækkerup var ude med den store patosfyldte snak i ministeriets pressemeddelelse.

Sagen efterforskes nu af politiet, og det er ganske enkelt forkasteligt, at vi igen skal være vidne til, at gravsteder bliver skændet. Regeringen er meget optaget af at sikre den nødvendige beskyttelse for det jødiske samfund og de jødiske institutioner og af, at myndighederne fortsætter arbejdet med at bekæmpe antisemitisme, når den viser sit grimme ansigt. Regeringen arbejder lige nu på en national handlingsplan mod antisemitisme, som skal modvirke, at antisemitismen slår rødder og spreder sig i Danmark.

Som Nordfront.dk gør opmærksom på i deres artikel om aktionen, så blev ingen gravsten eller gravpladser skændet og ’hærværket’ foregik ‘udenfor’ gravpladsens område.

Smuds-pressen burde gøre ministeriet opmærksom på at man går helt skævt til værks, når man sørger for ekstra politi-patruljering mm.. Det eneste aktionen tilnærmelsesvis kan sammenlignes med er post-moderne kulturmarxisters aktion imod ’Grønlands’-statuer, som ministeren ikke omtalte i fjord. Her var der ingen ramaskrig og Hans Egede-statuen ved Marmorkirken, stod uberørt i flere uger efter den var overhældet med maling.

(Hans Egede-statue skændet ved Marmorkirken i Juni 2020)
(Hans Egede-statue skændet ved Marmorkirken i Juni 2020)
(Billeder af NMR-aktionen, taget af TV2s Fotograf Byrd)
(Billeder af NMR-aktionen, taget af TV2s Fotograf Byrd)

I dagens Danmark gjorde landsdækkende medier det til dagens hovedhistorie. Samtidig giver de den nærmest daglige hverdags-terror, såsom bl.a Afstumpet overfald, voldtægter, bil- og container-afbrændinger, i diverse boligområder ingen opmærksomhed.

Den mærkelige skævvridning er dog ikke tilfældig. Man skal ramme Kattedamer o.lign. der hele livet er blevet fordret med unuanceret rædselfortællinger om 2.verdenskrig. De er så langt ude på et overdrev, at de mener at sådanne situationer opstår fordi ’folket’ ikke er korrekt oplyst. Og sidder man i en position hvor man kan indoktrinere børn, så skal det selvfølgelig udnyttes.

(Satire-tegning om undervisningen i skolesystemet)
(Satire-tegning om undervisningen i skolesystemet)

Et eksempel er Historie- og hjemkundskabs-læren Rikke. Der slår mig som en typisk doven folkeskolelærer. Hun har samme elever i flere fag og således blander hun alt sammen i en større pærevælling.

(Besked til folkeskole-elever på portalen Aula)
(Besked til folkeskole-elever på portalen Aula)

”Dagskost i en KZ-lejr” bliver ugens påfund kaldt, ved at hijacke undervisningen, kan man ”slå to fluer med et smæk” og oven i købet gøre noget ’samfunds-nyttigt’.

De flest af os ved godt at fangerne i arbejdslejrene led på grund af sult. Men det var bestemt ikke Tyskernes ønske, at de allierede bombede forsynings-linjer til lejrene. Rikke har sikkert nogle flittige elever der er i stand til at tænke uden for rammerne, så redaktionen vil da gerne hjælpe dem lidt på vej.

(Allierede bombning af Tyske forsyningslinjer og arbejdsområder i Romænien 1943)
(Allierede bombning af Tyske forsynings-linjer og arbejdsområder i Polen 1945, i Tyskland 1944 og i Rumænien i 1943)

Læren Rikke basere sin undervisning på en tid i lejrene efter logikstikken blev gjort umulig. Således kan Nationalsocialisterne fremstå som de onde der sultede deres fanger, det jo hvad de tilrettelagte anekdotiske fortællinger fra overlevende jøder fortæller og dem ved vi godt man ikke bare kan tage for gode vare, eftersom de blev fanget i løgne utallige gange.

Allerede i foråret 1936 kom de første beretninger om lejrene i udlandet, Italienerne der fornyligt havde indgået alliance med Tyskerne, skulle forsvare deres dispositioner overfor folket og undersøgte dermed forholdene i bl.a Dachau lejren. 

Tomasso Petrillo, der var øverstbefalende i det Italienske offentlige sikkerheds bureau skrev således i hans rapport ang. madforhold. 

Fangerne modtager ikke nogen løn af Det Tredje Rige, man underholder således istedet, så de kan opretholde deres tilværelse. Og det står godt til, kvaliteten af den suppe vi har fået leveret under vores besøg (en stor skål kartoffelsuppe, med brød og hakket kød), hjælper på fangers fysik (de ser velnærede ud) og et meget lille antal mennesker er på sygehuset (mindre end 10, på et sted med 1800 fanger).

– ACS (State Central Archive), Min. Int., Dir. Gen. di P. S., Segreteria del capo della polizia, fasc. Visita del Capo della Polizia in Germania (1936) as quoted in Renzo De Felice, “Storia degli ebrei italiani sotto il Fascismo”, Einaudi, Torino, 1993, pagg. 249 and 553-554.

archive.vn/LEmha

I Vinteren 1942 var problemet oppe at vende i det øverste hierarki i Nazi-organisationen. Administrationskontoret for lejrene udsendte en erklæring omkring Auschwitz og andre lejre, hvor rationering af mad blev prioriteret højt.

Sundheds-hjælperne skal bruge alle kræfter til deres rådighed, så man kan reducere døds-raten væsentligt i lejrene.

Lejr-lægerne skal fremover rådgive mere oftere omkring kost og ernæring vedr. fangerne i sammenarbejde med administrationen og give råd til lejr-kommandanten… Lejr-lægerne skal sørge for at arbejdsforholdene på arbejdsområderne, bliver forbedret så meget som muligt.

SS-Rigsfører Henrich Himmler har givet ordre til at døds-raten skal reduceret væsentligt.  

Nuremberg document PS-2171, Annex 2. NC&A red series, Vol. 4, pp. 833-834

archive.vn/3syko

Og I efteråret 1943 blev det igen gjort klart, at det var vigtigt at fangerne havde det godt, så de kunne bidrage til at vende krigslykken til Tyskernes fordel. SS-Obergruppenfuhrer Oswald Pohl gav igen odre til at man vær særligt opmærksomme på at fangerne fik nok ernæring. Man skrev bl.a således.

Arbejds-kapaciteten hos fangerne er afgørende og alle lederne af madlavningen og sundheds-hjælpen skal sætte alt ind på, at hjælpe fangerne bedst på vej. Højest 10% af fangerne må være ikke-arbejds-duelige af gangen. Dette mål skal være noget vi skal imødekomme i fællesskab. Det derfor vigtigt at sikre.

1.) En god og sund diet

2.) Ordentlig og rigtig beklædning

3.) Brug af alle naturlige sundheds-forbedrende midler

4. ) Undgå alle ikke-væsentlige anstrengelser, der ikke tilgodeser det relevante spørgsmål.

5. ) Bonus for god arbejdsindsats

archive.vn/iJtZF

(SS Obergruppenfuhrer Oswald Pohl's ordre vedr helbred hos fanger fra Oktober 1943)
(SS Obergruppenfuhrer Oswald Pohl’s ordre vedr. helbred hos fanger fra Oktober 1943)

Som det kan læses i Oswald Pohl’s ordre til lejrene, så var det hårde tider. Men sådan var det også for Tyskerne i denne periode. Både Kommunisterne og de allierede i Vesten havde nemlig en taktik om at udsulte Tyskerne.

Ligesom i alle andre samfund uden mad, så vil krigsfanger typisk være nederst i fødekæden, men på trods af dette prioriteredes deres nød., som man kan konstatere udfra overstående. 

Papirveste og papirhatte samt bonusser for gode påfund, lyder måske forrykt. Men tænk på de tyske civilister eller de menige på Østfronten, der bestemt heller ikke levede i luksus pga. deres modstanderens udsultnings-strategi.

Og efterkrigen blev den famøse ’Morgenthau Plan’ virkelighed. Selvom den amerikanske præsident Roosevelt allerede i 1944 blev opmærksom på, at op mod 20 millioner civile-tyskere sandsynligvis ville lide sultedøden hvis den blev virkelighed. Ophavsmanden til planen udtalte sig således i The New York Post, i 1947.

Morgenthau-plannen for Tyskland…. blev en del af Potsdam-deklarationen, en alvorsfuld aftale om politik og en strategi om handling… underskrevet af De Forenede Amerikanske Stater, Storbritannien og Unionen af Socialistiske Sovjetrepublikker .

Fra Canadiske James Bacque’s bog ’Other Losses’ fra 1989.

Da de Sovjetiske-arkiver blev åbnet op efter unionens opløsning, så valgte man i USA at imødekomme fortællinger om deres rædsler, med en selvhadende artiklen om amerikanernes egen behandling af krigsfanger. En fortælling om ’Eisenhower’s Dødslejre’ var på tale, i flere af de mest kendte magasiner. Og man beskrev at General Eisenhower selv sørgede for at man kunne sætte de civile tyskere i en kategori, så de ikke var omfattet af den nyligt underskrevne Geneve-konvention.

(Tyskere i 'Eisenhower's Dødslejre" i efterkrigstidens Tyskland fra Magasinet Saturday Night Oktober 1989))

(Tyskere i 'Eisenhower's Dødslejre" i efterkrigstidens Tyskland)

(Tyskere i 'Eisenhower's Dødslejre" i efterkrigstidens Tyskland)
(Tyskere i ‘Eisenhower’s Dødslejre” i efterkrigstidens Tyskland)

Flere Historikkere siger idag, at der blev udsultet ca. 9 millioner tyskere, imens de allierede besatte Tyskland fra 1945 til 1954.Om Ingolf Gaboldsen

Tjek også

Perverse bøsser hærger fynsk skov, Normiedanmark trækker på skuldrene

På den fynske side af Lillebæltsbroen ved Middelfart ligger den hyggelige Staurby Skov imellem familieboliger …

2
Efterlad et svar

Venligst Log ind for at kommenterer
2 Kommentartråde
0 Tråd kommentarer
3 Følgere
 
Flest stemmer
Hotteste kommentar
2 Kommentarorer
Torsten Torlebensraum Nylige kommentatorer
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt
Informer om
lebensraum
Blæser læser
lebensraum
Torsten Tor
Blæser læser

Tænk at hvide amerikansere med tysk baggrund deltog 2 gange i dette imod deres egen slags.